Αθλητικά

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Sport 24: «O Ολυμπιακός έχει το μομέντουμ, θυμίζει το 2004 – Έχω κάνει κοπάνα για να δω τον Γκάλη»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο SPORT 24 και τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όλα τα καυτά θέματα του ελληνικού αθλητισμού, τοποθετήθηκε για την οπαδική βία, τονίζοντας ότι οι συμμορίες δεν έχουν θέση στα γήπεδα, ενώ δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League αλλά και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Final Four της Euroleague.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μικρός είχε κάνει κοπάνα για να δει τον Νίκο Γκάλη, αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αναφέρθηκε στους ήρωες της παιδικής του ηλικίας, το πολιτικό μέλλον του αλλά και το ποσοστό με το οποίο θα είναι ικανοποιημένος στις Ευρωεκλογές.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη:

“Είμαστε μια χώρα που δεν αθλούμαστε όσο θα έπρεπε. Μια από τις προτεραιότητες μου είναι να ενθαρρύνουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αθλούμαστε περισσότερο”, δήλωσε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό. Έχουμε για πρώτη φορά την ελπίδα για 2 ελληνικές ομάδες στον τελικό της Euroleague και για πρώτη φορά ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση”.

“Δεν γίνεται να υπάρχουν συμμορίες στα γήπεδα”, προσθέτει για την οπαδική βία.

“Εκεί η ΕΛΑΣ με απόλυτη διακριτικότητα στην έρευνα έχει δώσει υλικό στη δικαιοσύνη. Τις εποχές που οι δήθεν φίλαθλοι προκαλούσαν πρόβλημα τις έχουμε αφήσει για να μπορέσουμε το 2024-2025 να γίνεται στο ποδόσφαιρο ό,τι και στο μπάσκετ, να πηγαίνεις στο γήπεδο με το παιδί σου χωρίς να φοβάσαι”.

“Δεν θα κάνω πίσω, θα φτάσουμε όπου πρέπει να φτάσουμε”, προσθέτει.

“Για τον ΠΑΟΚ η πολιτεία έχει κάνει ό,τι της έχει ζητήθει για το ζήτημα της χρήσης γης γύρω από την Τούμπα, απομένει στον επενδυτή να κάνει πλέον κίνηση, για να φτιαχτεί το νέο γήπεδο”, ανέφερε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

“Θέλουμε να κάνουμε με το ΣΕΦ και τη διοίκηση του Ολυμπιακού ό,τι κάναμε με το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό”, προσθέτει για το γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού

“Η πρότασή μας είναι ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος να γίνεται κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ και με φιλάθλους όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες”, σχολίασε για τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο πατέρας μου έπαιζε βόλει στα Χανιά. Δεν βλέπαμε μαζί αθλητικά. Είχαμε μεγάλη ηλικιακή διαφορά, δεν τους ενδιέφερε ο αθλητισμός. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από τα 14-15 ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι και παίζοντας και βλέποντας.

“Το τένις έχει ανεβεί πολύ στην Ελλάδα”, ο στίβος, η κολύμβηση, το πόλο. Έχουμε πολλές διακρίσεις πέρα από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. 

Τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε επενδύσει πολύ στις υποδομές όχι μόνο στο ΟΑΚΑ αλλά και σε στάδια και προπονητήρια στην περιφέρεια. 

“Με προβληματίζουν η κατάσταση που βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα σχολεία. Μπορούμε να παρέμβουμε και έχουμε δει ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση στις υποδομές”.

Για τον Νίκο Γκάλη: Ήταν το κάτι άλλο, έχω κάνει κοπάνα από το σχολείο για να πάω στο Αλεξάνδρειο για να τον δω. Ήξερες τι θα έκανε αλλά δεν μπορούσες να τον σταματήσεις. Άλλαξε τη ροή του ελληνικού αθλητισμού όχι μόνο το μπάσκετ. Ο Γκάλης ήταν το τελείως διαφορετικό

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Για τον Γιάννη εγώ τον ξέρω. Δεν θα μιλήσω για τον Γιάννη ως αθλητή έχει κάνει πράγματα εκπληκτικά. Όσο καλός αθλητής είναι τόσο μετρημένος είναι στην προσωπική του ζωή και να βελτιώνεται συνεχώς. Οικογενειάρχης και Έλληνας που αγαπάει βαθιά την Ελλάδα. Δύο φορές MVP, πρωταθλητής στο NBA. Αν είσαι αθλητής ξέρεις τι σημαίνει πόνος και οΓιάννης έβαλε το κορμί του πάνω από την ομάδα και δεν το κάνουν όλοι. Μακάρι να το έχουμε μαζί μας στο προολυμπιακό.

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: Ήμασταν μαζί στη Βουλή, ήταν και προπονητής στην ομάδα μπασκετ εκεί. Και αυτός ως προπονητής ήξερε να προετοιμάζει τις ομάδες για τους μεγάλους αγώνες. ωραίος άνθρωπος.

Για την εθνική του 1987: Εκεί ήμουν μέσα, 19 ετών, καθόμουν σε μια θέση κοντά στο παρκέ εκεί που ο Καμπούρης εκτέλεσε τις βολές. Για μένα είναι κορυφαία στιγμή γιατί μας άλλαξε πίστα. Ήταν ένα ονειρεμένο καλοκαίρι για εμάς τους μπασκετικούς.

“Όσο περισσότερη εμπειρία έχει κάποιος τόσο καλύτερα το διαχειρίζεται, Πάντα πρέπει να υπάρχει άγχος γιατί μας κάνει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είναι πολύ αλαζονικό να πιστεύεις ότι θα μπεις και όλα θα γίνουν όπως θέλεις. Η επιτυχία είναι 10% έμπνευση και το 90% ιδρώτας. Ειδικα όταν εκπροσωπώ την χώρα στο εξωτερικό πρέπει να είμαι έτοιμος και ψυχολογικά και να έχω διαβάσει τους φακέλους και να έχω προετοιμαστεί για διάφορα σενάρια.

Στα υπουργικά συμβούλια έχουμε διαφωνίες, δεν είναι διακοσμητικά, έχουμε ανταλλαγή απόψεων αλλα όχι δεν έχει γίνει ροντέο”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ο πολιτικός μπορεί να επιλέξει πότε θα φύγει ο ίδιος αλλά κατά κανόνα το επιλέγουν οι πολίτες. Και επειδη ο κυρίαρχος λαός είναι αυτός που αποφασίζει, αυτός έχει τον τελευταίο λόγο. Υπάρχουν όμως ουκ ολίγα παραδείγματα πολιτικών που έμειναν περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Δεν έχω καμία πρόθεση να αποσυρθώ σύντομα αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορώ να κάνω έξω από την πολιτική.

Οι καριέρες τελειώνουν και έχω δει εξαιρετικά παραδείγματα αθλητισμών που έχουν κάνει σπουδαία πράγματα μετά το τέλος της καριέρας τους και άλλους που έπεσαν σε κατάθλιψη. Το χειροκρότημα είναι ελκυστικό αλλά προσωρινό, σήμερα είναι και αύριο μπορεί να μην είναι και οι αθλητές το ξέρουν καλύτερα από όλους αυτό.Αυτά που ζούμε δεν είναι για πάντα γιατί μπορεί την επόμενη ημέρα μπορεί να πρέπει να διαχειριστούμε πιο δύσκολα πράγματα”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε τις προβλέψεις για το Final Four της Euroleague και τον τελικό του Conference League. Ελπίζει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να προκριθούν στον τελικό, ενώ όσον αφορά τον τελικό στο ποδόσφαιρο, τόνισε ότι οι Πειραιώτες έχουν το μομέντουμ και θυμίζουν την Ελλάδα στο Euro 2004″.

“Στις ευρωεκλογές έχουμε πει ότι θέλουμε να φτάσουμε στο ποσοστό του 2019, το 33% αλλά πάλι αντιμετωπίζουμε με σεμνότητα τις εκλογές και τονίζουμε γιατί είναι σημαντικό να είναι ισχυρή η ΝΔ στην Ευρώπη γιατί μπορεί να φέρει πολλά πίσω στην Ελλάδα”, κατέληξε για τις Ευρωεκλογές.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Sport 24: «O Ολυμπιακός έχει το μομέντουμ, θυμίζει το 2004 – Έχω κάνει κοπάνα για να δω τον Γκάλη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button