Ελλάδα

«ΑΙΓΙΣ»: Η Πυροσβεστική αποκτά τρία καινούρια ελικόπτερα «Leonardo AW139»

Τρία ακόμη ελικόπτερα μεσαίου τύπου «Leonardo AW139» αποκτά το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.  

Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη (23/5) υπεγράφη σε ειδική εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, η σύμβαση προμήθειας τριών ελικοπτέρων μεσαίου τύπου Leonardo AW139, συνολικού κόστους 65,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και την ανάδοχη εταιρεία την ιταλική Leonardo, με φορέα υλοποίησης του διεθνούς διαγωνισμού το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως «παραδίδουμε το ΑΙΓΙΣ βήμα – βήμα στην Πολιτική Προστασία, στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην ελληνική κοινωνία».

Έκανε επίσης λόγο για ένα σημαντικό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης μιας εκ των μεγαλύτερων προκλήσεων της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του πλανήτη, «δηλαδή της μάχης κατά της κλιματικής κρίσης».

«Η κλιματική κρίση δε μας αφήνει πολλά περιθώρια. Έχουμε προετοιμαστεί για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο και ζητώ απ’ όλους να ενωθούν, να στηρίξουν και να βοηθήσουν σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ιταλίας Susanna Schlein, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτης Κριμιζής και ο Αντιπρόεδρος της αναδόχου εταιρείας, Andrea Mirteto.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button