Οικονομία

To Μάιο ανοίγει το νέο πρόγραμμα «προεργασίας» για 20.000 επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης

«Στις αρχές του δεύτερου τετράμηνου του 2024 θα «ανοίξει» το πρόγραμμα της απασχόλησης για 20.000 θέσεις νέων 18 – 29 ετών πανελλαδικά», ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής διοικητής της ΔΥΠΑ Βασίλης Γεωργιάδης.

«Την προηγούμενη φορά είχε τεράστια απήχηση και απορροφητικότητα», δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ. «Παράλληλα θα ανοίξουν προγράμματα απασχόλησης στοχευμένα σε κάποιες περιοχές στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλούπολη 1000 θέσεων, για όλες τις ηλικίες με 12μηνη διάρκεια, λόγω του κομματιού της απολιγνιτοποίησης», τόνισε ο ίδιος.

«Από τα προγράμματα που θα ”τρέξουν” το 2024, στοχεύουμε στη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στη συζήτηση κάποιο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, χωρίς -βέβαια- να αποκλείεται να υπάρξει.

Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής «τρέχουμε» το πρόγραμμα άνω των 55 που αφορά και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και εννοείται τις ιδιωτικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι ένα πρόγραμμα που χαίρει τεράστιας επιτυχίας, καθότι έχει ήδη απασχολήσει 10.000 συμπολίτες μας σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία, και στις αρχές του επόμενου μήνα βγαίνουν άλλες 5000 καινούριες θέσεις.

Προσπαθούμε τα προγράμματα που βγάζουμε να είναι στοχευμένα και σε ηλικιακές ομάδες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, κάνοντας την ”σύζευξη” τόσο με τον ιδιωτικό τομέα, όσο και με τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου», συμπλήρωσε ο Βασίλης Γεωργιάδης.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button