Κόσμος

Sunday Times: Ρώσοι πράκτορες επισκέφθηκαν τον Ναβάλνι – Γιατί αποσύνδεσαν κάμερες και μικρόφωνα

Επίσκεψη από πράκτορες της FSB είχε δύο μέρες πριν από το θάνατό του ο Αλεξέι Ναβάλνι σύμφωνα με τους Sunday Times.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε αποσυνδεθεί η κάμερα που υπήρχε και τα μικρόφωνα.

Οι πράκτορες ήταν ειδικοί σε θέματα νευροαπαλυτικών παραγόντων σύμφωνα με μαρτυρίες.

Η δηλητηρίαση του Ναβάλνι με νευροπαραλυτικό παράγοντα το 2020

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Αυγούστου 2020, ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με το νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ και νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση. Κατά τη διάρκεια πτήσης από το Τομσκ προς τη Μόσχα, αρρώστησε ξαφνικά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Ομσκ μετά από μια αναγκαστική προσγείωση και έπεσε σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charité στο Βερολίνο της Γερμανίας, δύο ημέρες αργότερα. Η χρήση του νευρικού παράγοντα επιβεβαιώθηκε από πέντε εργαστήρια πιστοποιημένα από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ). Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 22 Σεπτεμβρίου 2020.

Η ξαφνική άφιξη των πρακτόρων της FSB στη φυλακή

Σύμφωνα με μαρτυρίες ξαφνικά μέσα στη νύχτα αυτοκίνητα μπήκαν στη φυλακή όπου κρατούνταν ο Ναβάλνι χωρίς να ξέρουν την ταυτότητά τους.

Η αποκάλυψη έγινε στον απόηχο της πληροφορίας από τη Novaya Gazeta Europe ότι η σορός Ναβάλνι βρέθηκε σε νοσοκομείο γεμάτη μώλωπες.

Σύμφωνα με μέλος ιατρικού προσωπικού του είπαν ότι το σώμα του Ναβάλνι έφερε σημάδια μώλωπες και παρόλο που οι μώλωπες δεν φαίνεται να προέρχονται από ξυλοδαρμό, ο Ναβάλνι πρέπει να ήταν ακόμα ζωντανός για να εμφανιστούν.

«Μπορώ να πω ότι οι τραυματισμοί που περιγράφουν όσοι τους είδαν φαίνεται να προέρχονται από σπασμούς. Εάν ένα άτομο έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να το κρατήσουν κάτω, αλλά οι σπασμοί είναι πολύ ισχυροί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Είπαν επίσης ότι είχε μια μελανιά στο στήθος του – το είδος που προέρχεται από έμμεσο καρδιακό μασάζ».

Η αποκάλυψη ιστοσελίδας

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Gulagu.net, που έχει ιδρύσει ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βλαντίμιρ Οσέτσκιν, αρκετοί αξιωματικοί της FSB -της υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας- επισκέφτηκαν τη φυλακή Polar Wolf στο Χαρπ της Αρκτικής, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους αποσύνδεσαν τις κάμερες ασφαλείας και τις συσκευές ακρόασης των εγκαταστάσεων.

Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι η επίσκεψη αναφέρθηκε σε έκθεση του τοπικού παραρτήματος της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button