Κόσμος

Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (17/4) ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας του Κόλπου, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στις συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε στη διαδικασία της συνολικής επανεξέτασης του ρόλου μας», επειδή κάποιοι πολιτικοί κάνουν κατάχρηση αυτού του ρόλου για να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους, είπε ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ Θάνι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Η χώρα του θα λάβει «εν ευθέτω χρόνο μια απόφαση» για το αν θα συνεχίσει ή όχι να εμπλέκεται στις συνομιλίες, πρόσθεσε.

Πρόσφατα, το Κατάρ αντέδρασε με οργή σε μια δήλωση του Αμερικανού Δημοκρατικού βουλευτή Στένι Χόγιερ ο οποίος του ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στη Χαμάς. Ο Χόγιερ είπε ότι το Κατάρ θα έπρεπε να επισημάνει στη Χαμάς ότι θα υπάρξουν «επιπτώσεις» εάν η παλαιστινιακή οργάνωση μπλοκάρει την «πρόοδο» για μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα. Το Κατάρ χαρακτήρισε «μη εποικοδομητική» τη στάση του Αμερικανού πολιτικού.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button