Αθλητικά

Τετέι: «Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος» – «Χαμός» μεταξύ Μπέου και Λίβα στην εκδίκαση της υπόθεσης

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και τον νομικό εκπρόσωπο της Κηφισιάς, Αργύρη Λίβα, στην εκδίκαση της δίωξης στο ισχυρού άνδρα του ΝΠΣ Βόλου, για ρατσιστική συμπεριφορά προς τον ποδοσφαιριστή, Ανδρέα Τεττέι.

Ο Ανδρέας Τεττέι είχε καταγγείλλει μετά τον αγώνα της Κηφισιάς με τον Βόλο ότι ήταν θύμα ρατσιστικής επίθεσης, με την ομάδα των Βορείων προαστίων να καταγγέλλει –με VIDEO ότι ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε με ρατσιστικό τρόπο για τον 22χρονο επιθετικό.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Αχιλλέα Μπέου. Τελικά, οι δυο πλευρές βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (26.02.2024) στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Όργανο της Λίγκας.

Κατά τη σημερινή εκδίκαση, οι δικηγόροι του δημάρχου Βόλου προσπάθησαν να μη γίνει δεκτή η παρέμβαση της Κηφισιάς, η οποία μπορεί να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά εφόσον ο κ. Μπέος κριθεί ένοχος για ρατσιστική επίθεση.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, πήγε να επικαλεστεί το άρθρο 3 για να παρέμβει ο κ. Μπέος και να πει «δεν γνωρίζεις το άρθρο 3». Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Λίβας: «Δήμαρχε στο Δημαρχεία σας αυτά. Αχιλλέα τέλος. Τέτοιες μαγκιές δεν θα μου κάνεις».

Μπέος: «Μαγκιές κάνεις εσύ! Να έχεις σεβασμό!».

Λίβας: «Εσύ με παρακάλαγες να αναβάλω. Εγώ είμαι πολύ μάγκας σε όλα τα ζητήματα. Αχιλλέα, τέλος!».

Μπέος: «Σερβιτόρε!».

Στη συνέχεια κι ενώ η ένταση συνεχιζόταν, ο κ. Λίβας ζήτησε διακοπή μιας ώρας στην εκδίκαση για να πέσουν οι τόνοι, αλλά η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, αφού αποκαταστάθηκε η τάξη.

Η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, κα. Βλαχάβα, υποστήριξε πως η λέξη «μαϊμού» δεν έχει ρατσιστική χροιά. «Σε δεκάδες λεξικά χρησιμοποιείται με την έννοια του πονηρού και του ψεύτικου. Δεν υπάρχει κανένα λεξικό που να δίνει ρατσιστική χρονιά. Προσκομίζουμε διάφορα αντίγραφα λεξικών, μαζί με την ερμηνεία του κύριο Χαραλαμπάκη, γλωσσολόγου. Στην ποδοσφαιρική γλώσσα χρησιμοποιείται η λέξη ως μαϊμού πέναλτι, μαϊμού φάουλ και δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη. Χρησιμοποιείται μεταφορικά. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε χαρακτηρίσει τον διαιτητή Κάκο τρεις φορές μαϊμού. Πάλι δεν ασκήθηκε δίωξη ορθώς. Μοναδικός σκοπός είναι η αλλοίωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο κύριος Μπέος έχει ζήσει στις ΗΠΑ πολλά χρόνια, έχει ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο. Έχει ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, στο σπίτι του και στα παιδιά του. Δεν υπήρξε ποτέ υπόνοια για ρατσιστική επίθεση. Κατά τη γνώμη μου είναι ρατσιστικό εντελώς να ασκείται μια δίωξη επειδή την έκανε ένας άνθρωπος. Μπορεί να χρησιμοποιεί ένα λόγο οξύ, αλλά δε διαφέρει από τους άλλους ανθρώπους. Ελπίζω να τα λάβετε υπόψη. Εδώ η λέξη ειπώθηκε με την έννοια της ψεύτικης συμπεριφοράς. Όποιος παίκτης και να το έκανε η ίδια φράση θα χρησιμοποιούταν. Η ένταξη της κάθε πράξης στο ρατσιστικό νόμο θα πρέπει να γίνεται με προσοχή με βάσει τον ίδιο το νόμο. Εδώ υπήρξε τέτοιος κίνδυνος; Πάνω στην ένταση του αγώνα σχολιάστηκε μια ψεύτικη συμπεριφορά».

Ο έτερος δικηγόρος του κ. Μπέου, Χάρης Γρηγορίου, συμπλήρωσε: «Ακόμα και η ΔΕΑΒ, που δεν ξέρουμε για πόσο θα υφίσταται, που επελήφθη ερήμην του κυρίου Μπέου και ενώ είχε μια κλίμακα τιμής 10.000 έως 1 εκατ. ευρώ του επέβαλε ποινή 15.000 ευρώ. Έχουμε την αμαύρωση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα».

Τετέι στην εκδίκαση Μπέου: «Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος»

Ο Ανδρέας Τετέι παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης. Ο 22χρονος επιθετικός, που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά έχει καταγωγή από την Γκάνα, ανέφερε:

«Έπεσα κάτω από ένα πεντακάθαρο φάουλ που μου έκανε φάουλ ο αντίπαλος μου. Άκουσα από τον πάγκο κάποιον να λέει μόνος του ‘έπεσε η μαϊμού’ και το είπα στον διαιτητή. Δεν ήξεραν ποιος είναι, καθώς δεν τον είδα. Ζήτησα από τον διαιτητή να κάνει κάτι αλλά μου είπε πως δεν άκουσε κάτι, ούτε αυτός, ούτε ο τέταρτος. Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος. Πρώτη φορά ακούω να μου λένε κάτι τέτοιο», ανέφερε.

Στον ισχυρισμό του δικηγόρου του κ. Μπέου, Χάρη Γρηγορίου, πως ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση, ο Τετέι απάντησε: «Ήταν μακριά. Άλλο τα αυτιά και άλλο τα μάτια. Είδε τη φάση αλλά δεν άκουσε».

Η δικηγόρος του κ. Μπέου, κα. Βλαχάβα, ρώτησε τον ποδοσφαιριστή «έχετε ακούσει ποτέ τη φράση μαϊμού πρωτάθλημα;», με τον Τετέι να απαντά «Ποτέ!». Ο πρόεδρος του Βόλου ρώτησε τον παίκτη αν τον γνωρίζει και εκείνος απάντησε επίσης αρνητικά.

Ο δικηγόρος της Κηφισιάς, Αργύρης Λίβας, ανέφερε πως «… ακούγεται καθαρά στο βίντεο ότι λέει τη λέξη ‘μαϊμού’. Το βίντεο είναι από τον πάροχο που συνεργάζεται και με την ΠΑΕ Βόλος».

Δύο μάρτυρες υπεράσπισης, ο Βολιώτης παρατηρητής διαιτησίας κ. Δαλάκας και ο δημοσιογράφος κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξαν πως εξέλαβαν τη λέξη «μαϊμού» όχι με ρατσιστική χροιά, αλλά υπό την έννοια του κάλπικου.

To άρθρο Τετέι: «Δεν νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος» – «Χαμός» μεταξύ Μπέου και Λίβα στην εκδίκαση της υπόθεσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button