Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι 4 καλύτερες και οι 4 χειρότερες επιδόσεις της κυβέρνησης – Υπέρ των αγροτών το 82%

Τις χειρότερες «επιδόσεις» της κυβέρνησης (με βάση τη γνώμη των πολιτών) και τις απόψεις της κοινωνίας για μια σειρά ζητήματα καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το θέμα.

Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis οι πολίτες αναφέρουν πως είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε τομείς όπως ο πληθωρισμός, η εγκληματικότητα, η παιδεία. Σταθερά ως πρώτο τους πρόβλημα βάζουν την ακρίβεια.

Ως προς τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης της χώρας, το 60% απαντά πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 34% θεωρεί πως η χώρα είναι σε καλή πορεία.  

Επίσης η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της διαφθοράς, των φυσικών καταστροφών, του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας, δηλαδή τα προβλήματα γύρω από τα οποία καταγράφεται μια ιδιαίτερα έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει 73% αρνητικές γνώμες στο θέμα της εγκληματικότητας, 72% στο θέμα του πληθωρισμού, και 70% στο θέμα των φυσικών καταστροφών και της διαφθοράς.

 

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στήριξης στους αγρότες. Το 82% εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών ενώ το 62% συμφωνεί και με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

Ωστόσο στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν υπάρχουν τα ίδια ποσοστά. Το 60% τάσσεται υπέρ, όμως στο θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 66% είναι κατά. 

Σε ό,τι αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μια πρώτη ματιά δείχνει «διχασμό», αφού υπέρ είναι το 51%.

Ωστόσο η ανάλυση έχει ενδιαφέρον. Η ηλικιακή κατηγορία 17-27, που αφορά δηλαδή κυρίως το νομοσχέδιο, τάσσεται κατά κατά 59%. 

Ειδικά δε οι φοιτητές, τάσσονται κατά σε ποσοστό 68%. Οι κοινωνικές ομάδες που είναι υπέρ, είναι αυτές των συυνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργοδοτών.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η κυβέρνηση παίρνει ιδιαίτερα αρνητική βαθμολογία και σε ένα ζήτημα που το θεωρεί «αιχμή» των μεταρρυθμίσεών της, αυτό της παιδείας, καθώς το 65% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

To άρθρο Δημοσκόπηση Metron Analysis: Οι 4 καλύτερες και οι 4 χειρότερες επιδόσεις της κυβέρνησης – Υπέρ των αγροτών το 82% δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button