Κόσμος

Τέξας: Υπό αντίξοες συνθήκες η κατάσβεση της δεύτερης μεγαλύτερης πυρκαγιάς στην ιστορία των ΗΠΑ

Σκληρή είναι η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με την φωτιά που μαίνεται στο Τέξας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν εμποδίζουν το έργο τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η φωτιά που έχει έκταση όσο πέντε φορές η πόλη της Νέας Υόρκης και έχει προκαλέσει ήδη δύο θανάτους, έχει περιοριστεί μόλις κατά 15% μετά από έξι ημέρες.

Μέχρι το πρωί της Κυριακής η πυρκαγιά Smokehouse Creek Fire έχει μέχρι στιγμής κάψει σχεδόν 1,1 εκατ. στρέμματα σε όλο το Τέξας καθώς και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην Οκλαχόμα όπου πέρασε η φωτιά.

Η σκόνη είναι πιθανό να μειώσει την ορατότητα, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Το έργο των πυροσβεστών προσπαθούν να ενισχύσουν 12 αεροσκάφη σύμφωνα με τη Δασική Υπηρεσία του Τέξας.

Το μέγεθος της καταστροφής είναι πρωτοφανές, με δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και εκατοντάδες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων πολλών σπιτιών και επιχειρήσεων να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: η 44χρονη Σίντι Όουεν και η 83χρονη Τζόις Μπλάνκενσιπ. Χιλιάδες άλογα, κατσίκες, βοοειδή, συμπεριλαμβανομένων νεογέννητων μοσχαριών, σκοτώθηκαν ή υποβλήθηκαν σε ευθανασία αφού υπέστησαν φρικτά εγκαύματα και εισπνοή καπνού.

«Απλά η πρόβλεψή μου, αλλά θα είναι 10.000 που θα έχουν πεθάνει ή θα πρέπει να κάνουμε ευθανασία… Πολλά από αυτά τα βοοειδή είναι ακόμα ζωντανά, αλλά οι οπλές τους έχουν καεί, οι θηλές τους έχουν καεί, οι μαστοί τους έχουν καεί. Είναι μια θλιβερή κατάσταση», δήλωσε ο επίτροπος γεωργίας του Τέξας Σιντ Μίλερ.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button