Ελλάδα

Σχολική βία: Την εθνική καμπάνια παρουσιάζει ο πρωθυπουργός – Τα νέα μέτρα

Με τα περιστατικά σχολικής βίας να αυξάνονται ανησυχητικά και τους εφήβους να παρουσιάζουν έντονη επιθετικότητα σε βάρος των συμμαθητών τους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάζει αύριο, Τρίτη (9/4) στη Θεσσαλονίκη την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπισή της, μέσω της οποίας αυστηροποιείται το πλαίσιο συνεπειών για τους μαθητές που ασκούν μπούλινγκ, επανέρχεται η 5μερη αποβολή αλλά καοι μπαίνει σε εφαρμογή η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για ανάλογα περιστατικά εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου, με την λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας επώνυμων καταγγελιών – ήδη οι γονείς έχουν λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους για την ταυτοποίηση του μαθητή που κάνει την καταγγελία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η χρήση της πλατφόρμας θα είναι αρκετά εύκολη: Θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά και πεδία που θα μπορούν οι καταγγέλλοντες να γράφουν αναλυτικά το περιστατικό που είτε είδαν ή βίωσαν. Σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και αν τα περιστατικό είναι πολύ σοβαρό τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης – μια 4μελης επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

Πενθήμερη αποβολή

Επανέρχεται η 5μερη αποβολή (αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή) καθώς και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75.

Θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν άνα πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο απαγορεύεται και σήμερα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button