Κόσμος

Νορβηγία: Ψαράς εντόπισε νεκρή φάλαινα που είχε φουσκώσει σαν μπαλόνι

Στα μάτια του δεν πίστευε ο Νορβηγός ψαράς, Νταγκ Ρίντλαντ όταν εντόπισε στη θάλασσα μια νεκρή φάλαινα που έμοιαζε… με μπαλόνι! Μπροστά του βρέθηκε ένα τεράστιο «αερόστατο» πεσμένο στη θάλασσα βόρεια της νήσου Αντόγια και ενώ ο ίδιος βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά ήταν ορατό. Όσο πλησίασε είδε ότι επρόκειτο για νεκρή φάλαινα, η οποία είχε φουσκώσει αφύσικα.

«Ξεχώριζε περίπου τρία μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Το φούσκωμα ήταν τόσο μεγάλο! Είμαι ψαράς εδώ και 27 χρόνια και έχω δει μερικές νεκρές φάλαινες. Αλλά δεν έχω ξαναδεί ποτέ αυτό το μέγεθος», είπε χαρακτηριστικά ο ψαράς.

Μετά το θάνατό τους, οι φάλαινες φουσκώνουν καθώς αποσυντίθεται. Τα φουσκωμένα κουφάρια των φαλαινών εκρήγνυνται όταν η ποσότητα των αερίων γίνεται πολύ μεγάλη και ως εκ τούτου ο Ρίντλαντ έφτασε για λόγους ασφαλείας έως τα 100 μέτρα.

Σημειώνεται ότι η νεκρή φάλαινα ήταν ήδη πολύ μεγάλη όσο ήταν ζωντανή. Ο έμπειρος ψαράς, σύμφωνα με την Bild, εκτιμά ότι το αρχικό της μήκος ήταν 15 μέτρα και το βάρος της έφτανε τους 40 τόνους.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button