Κόσμος

Οι φωτογραφίες Μακρόν και το πολιτικό έλλειμμα της Ευρώπης  

Οι δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Εμανουέλ Μακρόν έχουν «σηκώσει» σχεδόν όση σκόνη σήκωσαν και οι δηλώσεις του για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει καταφέρει μέσα σε διάστημα ενός μήνα να εστιάσει το παγκόσμιο και όχι μόνο το γαλλικό ενδιαφέρον στο πρόσωπό του για δύο εντελώς – φαινομενικά – διαφορετικούς λόγους. Αρχικά ο Γάλλος Πρόεδρος από τα Ιλίσια πεδία έχοντας στο Παρίσι τους κορυφαίους Ευρωπαίους εταίρους του κατέθεσε ανοιχτά και δημόσια την πρόταση να σταλούν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία για να ηττηθεί η Ρωσία και πριν από 48 ώρες έδωσε στη δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της φωτογράφου του δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τον δείχνουν να ασκείται στην αγαπημένη – δεδηλωμένα – πυγμαχία όντας σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Ισχυρός πολιτικός ηγέτης

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι γνωστό και δεν αμφισβητείται πως διαθέτει πολιτικό βάρος και συγκεκριμένες αρετές μέσα στις οποίες ξεκάθαρα δεν είναι η ταπεινοφροσύνη. Ο Μακρόν έφτασε να εκλεγεί δύο φορές Πρόεδρος της Γαλλίας σε πολύ νεαρή ηλικία και έχοντας αρχικά κατατροπώσει τον άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε σε υπουργείο τον Φρανσουά Ολάντ. Ο Μακρόν έχει σίγουρα στο ρεπερτόριό του την ευφυία και αντιλήφθηκε το κενό στα πολιτικά πράγματα της Γαλλίας δράττοντας την ευκαιρία για ανέλιξη στην απόλυτη κορυφή. Στην πρώτη του θητεία ο Μακρόν βρέθηκε αντιμέτωπος με την Άνγκελα Μέρκελ στα τεκταινόμενα της Ευρώπης και πάλι έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά με τον ίδιο να μην αμφισβητεί ανοιχτά την Γερμανίδα Καγκελάριο για τα ινία της Ευρώπης. Η αποχώρηση Μέρκελ και η άνοδος Σολτς έδωσε στον Μακρόν και πάλι την ευκαιρία να φτάσει σε μία άλλη κορυφή, αυτή του ισχυρότερου πολιτικού ηγέτη – για την ακρίβεια αυτού με το μεγαλύτερο ειδικό βάρος- στην Ευρώπη. Ούτε και αυτή η ευκαιρία πήγε χαμένη…

Σήμερα ο Μακρόν ο οποίος ποτέ δεν έχει ισχυριστεί πως είναι χαμηλών τόνων επιλέγει να βρίσκεται απέναντι από έναν εκ ισχυρότερων πολιτικών πόλων παγκοσμίως τον Βλαντιμίρ Πούτιν… Οι φωτογραφίες με τα γραμμωμένα χέρια να χτυπούν έναν σάκο άσκησης έχουν ήδη ερμηνευτεί με πολλούς, άλλοτε ακραίους άλλοτε λιγότερο, τρόπους. Στη βάση τους όμως έχουν ένα και βασικό μήνυμα που ο Γάλλος Πρόεδρος έχει δώσει ακόμη δύο φορές στα χρόνια της πολιτικής του ακμής «είμαι όσο ισχυρός είναι οποιοσδήποτε άλλος μεγάλος στον κόσμο». Η επιλογή του χρόνου της δημοσίευσης ξένισε και η γερμανική Bild επέλεξε την επιφανειακή θεώρηση δίνοντας στον Γάλλο Πρόεδρο τον τίτλο «Ράμπο Μακρόν» ενώ το ζήτημα είναι αν όχι ο Μακρόν ποιος είναι ο επόμενος.

Έλλειμα

Φυσικά κανένας δεν ισχυρίζεται πως ο Γάλλος, 46χρονος Πρόεδρος, είναι το ιδανικό υπόδειγμα πολιτικού και πως η διαχείριση των εσωτερικών ειδικά κρίσεων έχει υπάρξει ενδεδειγμένη, τα ποσοστά δημοφιλίας του άλλωστε είναι εδώ και μήνες αρκετά πίσω από αυτά της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει πάντως δεν είναι γιατί εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο ο Μακρόν ούτε γιατί επιλέγει ασπρόμαυρες αρρενωπές φωτογραφίες για να το πράξει αλλά το γιατί έχει φτάσει η Ευρώπη στο σημείο να έχει τέτοιο έλλειμα σε πολιτικό προσωπικό ώστε στον Μακρόν να «συγχωρούνται» τέτοιες κινήσεις.

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Μακρόν επιχειρεί να καταστήσει πρώτα τον εαυτό του και στη συνέχεια τη χώρα του ως το επίκεντρο των προσπάθειών ολόκληρης της Ευρώπης. Ο Μακρόν θέλει με το πρόσωπό του σε πρώτο πλάνο να καταστήσει ξεκάθαρο πως όποιος τα βάζει με την Ευρώπη τα βάζει με τη Γαλλία και στη Γαλλία επικεφαλής είναι ένας καλά γυμνασμένος Πρόεδρος που δεν φοβάται ακόμη και να πυγμαχήσει. Με τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν στην Ευρώπη να είναι από αδιάφορες μέχρι και ακραίες ο Γάλλος Πρόεδρος έχει καταφέρει και πάλι να περάσει το δικό του μήνυμα ακόμη και αν οι παραλήπτες έχουν επιλέξει να το χλευάσουν ή να το αγνοήσουν. Ο ίδιος ξέρει πως στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν που έχει προχωρήσει σε δεκάδες παρόμοιες ενέργειες και μάλιστα ημίγυμνος, θα έχει λάβει το μήνυμα από το Μέγαρο των Ιλισίων.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button