Κόσμος

Πέντε σκελετοί ανακαλύφθηκαν έξω από πρώην αρχηγείο των Ναζί στην Πολωνία

Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τους σκελετούς πέντε ανθρώπων, από τους οποίους έλειπαν τα χέρια και τα πόδια, σε μια πρώην ναζιστική στρατιωτική βάση στην Πολωνία.

Οι σκελετοί ανακαλύφθηκαν σε ένα ναζιστικό κέντρο διοίκησης, γνωστό ως «Λημέρι του Λύκου», κοντά στο χωριό Γκέρλιτς, στη βορειοανατολική Πολωνία. Οι αρχαιολόγοι είχαν εντοπίσει ένα θραύσμα ανθρώπινου κρανίου κατά τη διάρκεια ανασκαφής στις 24 Φεβρουαρίου και ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές, οι οποίες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω ανασκαφές.

Τα λείψανα ανήκαν σε τρεις ενήλικες, έναν έφηβο και ένα νεογέννητο μωρό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Latebra, που εδρεύει στο Γκντανσκ.

Τα πέντε πτώματα ήταν τοποθετημένα το ένα κοντά στο άλλο, κοιτώντας προς την ίδια κατεύθυνση, έξω από ένα σπίτι, στο οποίο διέμενε ο διοικητής των Ναζί Χέρμαν Γκέρινγκ, πρώην πιλότος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ένας από τους πιο ισχυρούς ηγέτες των Ναζί και στενός φίλος του Αδόλφου Χίτλερ.

Το σημείο της ανασκαφής έξω από το σπίτι του Χέρμαν Γκέρινγκ στο Λημέρι του Λύκου

Latebra Fundation Poland

Δίπλα τους υπήρχαν καμένες σανίδες και υπολείμματα υποδομών αποχέτευσης, αλλά δεν υπήρχαν ίχνη ρούχων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Adrian Kostrzewa, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, δήλωσε στο CNNi ότι η ομάδα των αρχαιολόγων αρχικά νόμιζε ότι έσκαβε σε ένα παλιό μπάνιο όταν βρήκε σωλήνες κάτω από το έδαφος. Ωστόσο, στη συνέχεια βρήκαν στάχτες και ένα καμένο κλειδί, πριν βρουν το θραύσμα του κρανίου. «Ήταν μεγάλη έκπληξη», είπε.

nazi-skeleton-3.jpg

Η πολωνική αστυνομία έχει κληθεί να ερευνήσει τα λείψανα

Latebra Fundation Poland

Το ίδρυμα περιμένει να ακούσει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας για τα λείψανα, ενώ πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

«Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το γιατί δεν έχουν χέρια και πόδια», δήλωσε ο Kostrzewa. «Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να πούμε».

Ένα σημαντικό επόμενο βήμα είναι να βρεθεί η ηλικία των λειψάνων με τη χρήση ραδιοχρονολόγησης άνθρακα, πρόσθεσε.

Το Λημέρι του Λύκου και η Επιχείρηση Βαλκυρία

Χτισμένο σκόπιμα χιλιόμετρα μακριά από τον πολιτισμό στα δάση της βορειοανατολικής Πολωνίας, το Λημέρι του Λύκου ήταν το αρχηγείο των Ναζί στο Ανατολικό Μέτωπο, έκτασης 6,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων – μια από τις μεγαλύτερες βάσεις του είδους της στην Ευρώπη.

«Η μοναδικότητα αυτής της ανακάλυψης έγκειται στο γεγονός ότι τα πτώματα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του πιο αυστηρά φυλασσόμενου συγκροτήματος του Τρίτου Ράιχ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Χίτλερ πέρασε εκεί συνολικά σχεδόν τρία χρόνια. Το φρούριο ήταν ο τόπος της Επιχείρησης Βαλκυρία, μιας αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας κατά του Χίτλερ τον Ιούλιο του 1944, και καταστράφηκε σκόπιμα τον Ιανουάριο του 1945 για να μην πέσει στα χέρια του προελαύνοντος σοβιετικού στρατού.

Με πληροφορίες από: Five human skeletons, missing hands and feet, found outside house of Nazi leader Hermann Göring by Jack Guy, CNN


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button