Ελλάδα

Συγκλονίζουν οι συνάδελφοι του Λυγγερίδη – Οι καταθέσεις τους για την επίθεση των χούλιγκανς

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που ήταν δίπλα στον Γιώργο Λυγγερίδη -τη στιγμή που δέχτηκε από τις ορδές των χούλιγκαν την δολοφονική επίθεση -περιγράφουν  στις καταθέσεις τους στην ογκοδέστατη δικογραφία, με κάθε λεπτομέρεια τα δραματικά λεπτά που έπεφταν «βροχή» οι ναυτικές φωτοβολίδες και οι μολότοφ ενώ συγκλονίζουν οι καταθέσεις τους για το πως προσπάθησαν να του βγάλουν τη φωτοβολίδα από το μηρό και να τον σώσουν με  τη χρήση τουρνικέ  χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού ο αστυνομικός των ΜΑΤ είχε χάσει πολύ αίμα.

«…..με εντολή του κέντρου βρισκόμασταν επί της συμβολής των οδών Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη και Σικελιανού σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από το γήπεδο έχοντας ωστόσο πολύ καλή οπτική επαφή με αυτό. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ενημερωθήκαμε ασυρματικά από διμοιρία που βρισκόταν μέσα στο γήπεδο ότι πολλά άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους βγήκαν έξω απο το γήπεδο και πιθανότατα να κατευθυνθούν προς το μέρος μας.

Στις 9:15 το βράδυ διαπιστώσαμε πολλά άτομα περίπου 200 έως 250 μαυροφορεμένα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να συγκεντρώνονται στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη και Αγίας Άννας στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του γηπέδου και κάποια από αυτά να συλλέγουν πέτρες από τον περιβάλλοντα χώρο.

Αμέσως μετά συντεταγμένα και οργανωμένα κατευθυνθήκαμε προς το μέρος και αφού μας πλησίασαν αρκετά 100 με 150 εντελώς απρόκλητα ξεκίνησαν σφοδρές επιθέσεις εναντίον μας με ρίψεις από πέτρες, σίδερα αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και σωρεία φωτοβολίδων χειρός και ναυτικού τύπου. Ταυτόχρονα κάποια άτομα διαχωρίστηκαν από την αρχική ομάδα και πήγαν σε διπλανό χωμάτινο χώρο και ενεργούσαν και αυτή επιθέσεις με τα παραπάνω αντικείμενα. Συνέχιζαν οι δράστες να μας επιτίθενται αδιάκοπα μία φωτοβολίδα ναυτικού τύπου καρφώθηκε στο αριστερό πόδι του αστυνομικού της διμοιρίας μου υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη τραυματίζοντας τον πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία.

Ενώ βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος κάποιος εκ των δραστών εκτόξευσε προς το μέρος του έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό οποίος εξερράγη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο δεξί του πόδι.

Τότε οι συνάδελφοι αστυνομικοί της διμοιρίας μας του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας τουρνικέ μέχρι να προσέλθει ασθενοφόρο περίπου 30 λεπτά αργότερα όπου τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Μετά τον τραυματισμό του ήδη με εντολή του διμοιρίτη μου προβήκαμε σε χρήση δακρυγόνων μέσων τύπου καύσεως Και τότε οι δράστες άρχισαν να οπισθοχωρούν. Τελικά οι δράστες εισήλθαν ξανά στο γήπεδο.

Ύστερα με εντολή του κέντρου επιχειρήσεων και αφού όλοι οι δράστες είχαν εισέλθει εντός του γηπέδου παραμείναμε στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου έτσι ώστε κανένα άτομο να μην αποχωρήσει από αυτό. Μετά από αρκετή ώρα και αφού είχαν προσέλθει αρκετές δυνάμεις της αστυνομίας ώστε να συνεχιστεί η αστυνομική επιχείρηση αποδεσμευθήκαμε και πήγαμε στο νοσοκομείο…».

Ο Γιώργος Λυγγερίδης βαριά τραυματισμένος με την φωτοβολίδα στο μηρό βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος και οι χούλιγκαν συνέχιζαν να πετούν μολότοφ καταπάνω του. Οι συνάδελφοι του προσπαθούν να τον απομακρύνουν από το σημείο που δέχονται την επίθεση».

«…….από την έναρξη της υπηρεσίας μας διατεθήκαμε στη συμβολή των οδών Α. Παπαδιαμάντη και Σικελιανού. Κατά τη διάρκεια του αγώνα 200 οπαδοί του Ολυμπιακού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εξήλθαν από το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα και εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις εναντίον μας με ρίψεις από πέτρες, σίδερα, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς φωτοβολίδες χειρός και ναυτικού τύπου και άλλα αντικείμενα που ήταν πρόσφορα για επίθεση. Οι ρίψεις των ναυτικών φωτοβολίδων γινόντουσαν σε ευθεία βολή η διμοιρία μου επιχειρούσε να τους απωθήσει με κινήσεις τακτικής και χειροβομβίδων κρότου λάμψης πλην όμως η επίθεση συνεχιζόνταν.

Μία φωτοβολίδα ναυτικού τύπου χτύπησε το αριστερό πόδι του Γιώργου Λυγγερίδη της διμοιρίας μου. Ο αστυφύλακας αμέσως αφαίρεσε από το πόδι του υπαρχιφύλακα κομμάτι υλικού που είχε καρφωθεί. Όταν ο υπαρχιφύλακας έπεσε στο έδαφος ένας εκ των οπαδών του Ολυμπιακού έριξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προς το μέρος του ο οποίος εξερράγη πλησίον του και τον τραυμάτισε στο δεξί πόδι αμέσως εγώ και ο αστυφύλακας τον τραβήξαμε σε ασφαλές σημείο για να τον προφυλάξουμε από τις ρίψεις που συνεχίζονταν και το παρείχαμε τις πρώτες βοήθειες τουρνικέ μέχρι να έρθει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο σημείο.

Όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο επανήλθαμε στην διμοιρία με την οποία παραμείναμε έξω από το κλειστό γυμναστήριο για την περιφρούρηση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα. Ο υπαρχιφύλακας είχε στην αριστερή του τσέπη το κινητό του τηλέφωνο το οποίο ήταν μαύρου χρώματος και έχει έντονες φορές προφανώς από την φωτοβολίδα που το χτύπησα στο πόδι καθώς έχει αποκολληθεί η οθόνη και έχει σπάσει όπως και η μαύρη θήκη που ήταν μέσα. Η κάρτα που είχε το κινητό την παραδώσουμε στους οικείους του».

Το σκηνικό έξω από το γήπεδο στου Ρέντη ήταν πολεμικό με τον όχλο των χούλιγκαν να ζητούν συνεχίζουν τις επιθέσεις προσπαθώντας να έχουν όσο περισσότερα θύματα αστυνομικούς μπορούσαν.

«…Μπροστά μας υπήρχαν 200 άτομα οπαδοί της ομάδας του ολυμπιακού τόσο στο οδόστρωμα όσο και στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία μας εξαπέλυσαν σφοδρές και συντονισμένες επιθέσεις εναντίον μας με ρίψεις από πέτρες μάρμαρα φωτοβολίδες ευθείας βολής κροτίδες και πλήθος αντικειμένων που ήταν προσφορά για επίθεση. Από την ρίψη πέτρας τραυματίστηκα στο δεξί μου ώμο πλην όμως συνέχισα κανονικά. Παράλληλα μας απειλούσαν με τις φράσεις έχουμε πόλεμο κωλομπάτσοι», «Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά», «θα σας σκοτώσουμε».

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν έως τις 10:15 όταν όλη η επιτίθεμενοι εισήλθαν εντός του γυμναστηρίου. Στη συνέχεια λάβαμε εντολή να διασφαλίσουμε τις εξόδους του γυμναστηρίου προκειμένου να μην απομακρυνθεί κανένας κάτι που πραγματοποιήσαμε τα μεσάνυχτα μεταβήκαμε στην οδό Αγίας Άννης επιτηρώντας την είσοδο των μεταγομένων στα οχήματα που θα τους μετέφεραν. Μετά τη λήξη της υπηρεσίας μου μετέβηκα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για εξετάσεις και διαγνώστηκα με κάκωση δεξιού ώμου».


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button