Ελλάδα

Τέμπη: Ελεύθερα με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ τα δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717

Ελεύθεροι με εγγυοδοσία που συνολικά ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για τη μη έγκαιρη υλοποίηση της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ.

Πρόκειται για δύο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, στα οποία με σύμφωνη γνώμη της Ελληνίδας Ευρωπαίας Εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 500.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι απολογίες των υπολοίπων 21 κατηγορουμένων θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Απριλίου.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κακουργήματα, όπως απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και τις ψευδείς βεβαιώσεις, με την εκτιμώμενη ζημιά να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από τις ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές, «οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ δεν είχαν ειλικρινή πρόθεση να εφαρμόσουν την Σύμβαση 717/2014 και να υλοποιήσουν το αντικείμενο αυτής —το οποίο μάλιστα συνδεόταν άρρηκτα με την ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων, όπως αποδείχθηκε με τον τραγικότερο τρόπο από το δυστύχημα στο Άδενδρο και το πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τα οποία, θα είχαν με βεβαιότητα αποφευχθεί εάν είχε ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία».


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button