Πολιτική

Πολάκης για Κεντροαριστερά: «Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων»

Αιχμηρός για την Κεντροαριστερά αλλά και για τον Στέφανο Κασσελάκη εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη μετά από καιρό. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τον Αλέξη Τσίπρα.

«Για μένα δεν έχει κανένα νόημα μία κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς», είπε ο Παύλος Πολάκης για τα σενάρια κοινού ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων, εγώ θέλω την αρένα των θέσεων».

Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και συγκεκριμένα στο Attica Tv και αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από την Κεντροαριστερά, την εσωκομματική αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα.

Με φόντο το κείμενο των «87», «βιαστήκανε λίγο», τόνισε ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας για το περιεχόμενο του κειμένου πως για «να το πω λίγο ήπια, δεν τους αξίζει. Θα περίμενα μία πιο σοβαρή γραμμή για ορισμένους που υπογράφουν εκεί».

Στην ίδια συνέντευξη, ο βουλευτής Χανίων χαρακτηρίζει λάθος του Στέφανου Κασσελάκη την υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης, καθώς και το θέμα του συντρόφου του.

Αποτιμώντας το εκλογικό μήνυμα της 9ης Ιουνίου, λέει ότι «ο κόσμος με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έδειξε ότι πρέπει να φύγει ο Μητσοτάκης», συμπληρώνοντας πως χρειάζεται μία «σοβαρή απάντηση». «Αυτή η σοβαρή απάντηση δεν θα υπάρξει αν πούμε ότι θα βγει στη θέση του Ανδρουλάκη κάποιος άλλος, στη θέση του Κασσελάκη κάποιος άλλος». «Θέλω ένα πρόγραμμα που θα συγκροτεί ένα νέο λαϊκό, κοινωνικό συμβόλαιο», υπογράμμισε.

«Για μένα δεν έχει κανένα νόημα μια κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς», επισήμανε ο Παύλος Πολάκης, «αν δεν έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, τροφίμων και καυσίμων».

«Μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω την αρένα των θέσεων», υποστήριξε, εξηγώντας από την πλευρά του: «Εγώ δεν είμαι με τη σύγκληση, a priori. Θέλω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο, ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο πρέπει να υπηρετήσει κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της αντιπολίτευσης, καλώντας και όποιον θέλει να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση».

«Ναι, αλλά με τέτοιους όρους, να εξηγούμαστε», ανέφερε, διαφωνώντας με την πρόθεση Κασσελάκη να συμμετάσχει στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς χωρίς ένα «νέο λαϊκό κοινωνικό συμβόλαιο».

Αναφερόμενος στην εκλογική συντριβή του 2023, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι «δεν κάναμε την αντιπολίτευση που έπρεπε να κάνουμε όλοι», σημειώνοντας πως το κόμμα καθυστέρησε να βρει τη σωστή γραμμή.

 

Πολάκης για Τσίπρα

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης είπε ότι έχει να μιλήσει μαζί του από την επόμενη ημέρα των εκλογών του Μαΐου του 2023. Αν και αποκάλυψε πως δεν συμφώνησαν παντού στα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χανίων ανέφερε πως ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα «να κάτσει στη θέση του και να δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος».

Ωστόσο, επισήμανε πως «υπήρχαν κάποιοι που έσκαβαν λάκκο για να προωθήσουν συγκεκριμένους ανθρώπους και οι οποίοι τον ώθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση», δηλαδή την παραίτηση από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα δείχνει να εμπλέκεται», σημείωσε ο Παύλος Πολάκης για τον Αλέξη Τσίπρα και «εγώ το θεωρώ λάθος», δήλωσε, για την απουσία του από το Συνέδριο. «Δημιούργησε έναν τραυματισμό που στην πορεία του επουλώθηκε», πρόσθεσε ωστόσο.

 

Καταλήγοντας για τον Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ως πρώην πρωθυπουργός δικαιούται να έχει ένα ίδρυμα, αλλά στο υπόλοιπο κομμάτι που προσπαθούσε να προωθήσει τα πράγματα της Κεντροαριστεράς, όχι δεν συμφωνώ».

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button