Οικονομία

Οι short sellers ποντάρουν ξανά κατά των εμπορικών ακινήτων

Οι πιέσεις στις περιφερειακές τράπεζες, η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών των γραφείων στις ΗΠΑ και τα αυξημένα επιτόκια έχουν κάνει τους διαχειριστές κεφαλαίων να ξαναρχίσουν να ποντάρουν σε πτωτικά στοιχήματα σε έναν από τους αγαπημένους τους τομείς: τα εμπορικά ακίνητα.

Η Equinix Inc. κατέρρευσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο εχθές (20.3.2024), αφού η Hindenburg Research δήλωσε ότι στοιχηματίζει κατά των μετοχών της εταιρείας. Οι επενδυτές έχουν αναστατωθεί τις τελευταίες εβδομάδες από τράπεζες, όπως η New York Community Bancorp. και η Deutsche Pfandbriefbank AG, που προβλέπουν μεγαλύτερες ζημίες από δάνεια ακινήτων.

Η συνεχιζόμενη ευπάθεια στον κλάδο των γραφείων ώθησε τις αξίες των εν λόγω ακινήτων να υποχωρήσουν κατά 15,2% το έτος έως τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της MSCI Real Assets που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Οι επενδυτές ξυπνούν επιτέλους στο γεγονός ότι τα επιτόκια δεν πρόκειται να επιστρέψουν πουθενά κοντά στο μηδέν και ο τομέας των γραφείων έχει αλλάξει για πάντα», δήλωσε ο Daniel McNamara, ιδρυτής της Polpo Capital Management, ο οποίος σορτάρει τον τομέα.

Οι short sellers δανείζονται μετοχές και τις πωλούν, στοιχηματίζοντας ότι μπορούν να κερδίσουν αγοράζοντάς τες αργότερα σε χαμηλότερη τιμή. 

Σχεδόν το 13% των μετοχών της NYCB είναι επί του παρόντος ανοιχτές, από 3% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την S&P Global. Ένας από τους λόγους είναι ότι η τράπεζα είναι σημαντικός παίκτης σε συγκροτήματα πολυκατοικιών της Νέας Υόρκης με ελεγχόμενα ή σταθεροποιημένα ενοίκια, η αξία των οποίων έχει πέσει ραγδαία.

Ο ιδρυτής της Muddy Waters, Carson Block, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι οι ανησυχίες σχετικά με την αναδυόμενη δυσπραγία στην πολυκατοικία είναι ένας λόγος που η εταιρεία του έχει γίνει «πιο αρνητική» για την Blackstone Mortgage Trust από τότε που αποκάλυψε την αρνητική της θέση στην τράπεζα τον Δεκέμβριο, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε επίσης να έχει αντίκτυπο για τους μικρότερους τραπεζικούς οργανισμούς.

 

To άρθρο Οι short sellers ποντάρουν ξανά κατά των εμπορικών ακινήτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button