Οικονομία

Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις: Παράταση έως τις 15/5 για την υποβολή αιτήσεων

Παρατείνεται έως τις 15.5.2024, στις 18:00, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος, Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις, φτάνει τα 105,6 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο της σχετικής τροποποιητικής Απόφασης προβλέπεται, ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είτε υποβάλλοντας Σχετική Υπεύθυνη Δήλωση περί επίτευξης του στόχου μείωσης του CO2 κατά 30% είτε προσκομίζοντας Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)/Έκθεση Ενεργειακού Ελέγχου. Η προθεσμία είναι, επίσης, η 15η Μαΐου 2024.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υποβληθούν τα αποδεικτικά ενεργειακής απόδοσης πριν και μετά τις παρεμβάσεις και η κατάθεσή τους δεν μπορεί να υπερβαίνει το προβλεπόμενο στον Οδηγό του προγράμματος χρονικό διάστημα υλοποίησης έργου.

Το Υπουργείο προέβη σε αυτή την παράταση, αναγνωρίζοντας τον αυξημένο φόρτο εργασίας των μηχανικών, Ενεργειακών Επιθεωρητών και Ελεγκτών, που εκδίδουν τα -κατά περίπτωση- αποδεικτικά ενεργειακής απόδοσης (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης/Ενεργειακός Έλεγχος).

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr και εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

To άρθρο Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις: Παράταση έως τις 15/5 για την υποβολή αιτήσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button