Οικονομία

Υποδομές – Υγεία: Σχέδιο για νέο κέντρο Ακτινοθεραπείας – Χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο «Η Σωτηρία»

Η δημιουργία νέας κλινικής Ακτινοθεραπείας – Χημειοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «H Σωτηρία» βρίσκεται στα «σκαριά» από το Υπουργείο Υγείας και μάλιστα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει να προωθήσει σχετικό διαγωνισμό με τίτλο «Ίδρυση Νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας – Χημειοθεραπείας και Ανακαίνιση Κλινικών κτιρίου 300 Ανδρών», προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Προβλέπεται η δημιουργία νέας κτιριακής υποδομής τεσσάρων ορόφων (υπόγειο-ισόγειο α & β’ όροφος), επιφάνειας περίπου 8.000 τ.μ., που θα στεγάσει στους μεν τους τρεις κατώτερους ορόφους υπηρεσίες υγείας ημέρας και εξωτερικών ασθενών ενώ για τον τελευταίο όροφο, τη στέγαση των κεντρικών εργαστηρίων του Νοσοκομείου.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 21 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Η κατασκευή Κέντρου Ακτινοθεραπείας- Χημειοθεραπείας θα βοηθήσει στην κάλυψη αναγκών των ασθενών με καρκίνο και την αυξημένη ζήτηση τμημάτων Ακτινοθεραπείας στη χώρα, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας καλύτερης ποιότητας και μειωμένο χρόνο αναμονής.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ακτινοθεραπείας, το οποίο θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ήδη επιβαρυμένο δίκτυο των δημόσιων νοσοκομείων (ΕΣΥ, Πανεπιστημιακά, Στρατιωτικά) που διαθέτουν Τμήματα Ακτινοθεραπείας. Η χωροθέτηση του νέου κτιρίου έχει σκοπό να συγκεντρώσει τμήματα του Νοσοκομείου που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον εξωτερικοί ασθενείς σε ένα κτίριο, κοντά στην είσοδο και την έξοδο από το Νοσοκομειακό συγκρότημα.

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα του Νοσοκομείου σήμερα είναι η πολυδιάσπαση των υπηρεσιών σε 26 διαφορετικά κτίρια, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα, όλα σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Το Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» δέχεται περιστατικά πνευμονικής και θωρακικής χειρουργικής από όλη την Ελλάδα και μεταξύ αυτών, διαγιγνώσκει και θεραπεύει έναν μεγάλο αριθμό ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα (2.000 με 2.500 ετησίως).

Οι Πνευμονικές κλινικές του διαθέτουν εξειδικευμένα τμήματα, όπως π.χ. βρογχολογία και επεμβατική πνευμονολογία, και τμήματα πνευμονικής αποκατάστασης που επιτρέπουν τη διάγνωση, τη θεραπεία και ανοσοθεραπεία, καθώς και το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου.

Επιπλέον, διαθέτει τη μεγαλύτερη Θωρακοχειρουργική Κλινική της χώρας, με μεγάλο αριθμό διεξαγωγής χειρουργείων ανά έτος, κυρίως για καρκίνο του πνεύμονα. Λειτουργεί επίσης η πρώτη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ελλάδα στο Κέντρο Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας καθώς και νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Α’ Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο να διαθέτει τμήμα Ακτινοθεραπείας, προκειμένου να καλύψει τις πολύ μεγάλες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο που δέχεται το ίδιο αλλά και να συμβάλει γενικότερα στην εξυπηρέτηση ευρύτερων αναγκών άμεσης χορήγησης θεραπείας σε ασθενείς.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button