Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν περιλαμβάνονται μεταμοσχεύσεις και επείγοντα περιστατικά

Σε διευκρινίσεις για τα επείγοντα χειρουργεία και τις μεταμοσχεύσεις -οι κωδικοί των οποίων περιλαμβάνονται στην Υπουργική Απόφαση για τα απογευματινά χειρουργεία– προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την δημοσίευση της Κοινής Υπουργική Απόφασης (ΚΥΑ) για τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε σε διευκρινίσεις.

Απαντώντας σε όσους κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι στους κωδικούς των επεμβάσεων που θα γίνονται στα απογευματινά χειρουργεία ενέταξε επεμβάσεις, όπως τις μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων, αλλά και επείγοντα χειρουργεία, όπως αφαίρεση σκωλικοειδίτιδας, αντιμετώπιση περιτονίτιδας κα. ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να διευκρινίσει πως στην απόφαση περιλαμβάνονται όλοι οι κωδικοί DRG’s των επεμβατικών πράξεων των νοσοκομείων.

Σε ανάρτηση του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στην Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνονται όλοι οι κωδικοί Drg των επεμβατικών πράξεων των νοσοκομείων. Στην απογευματινή λειτουργία όμως διενεργούνται επεμβάσεις για ψυχρά – τακτικά περιστατικά κατόπιν εγκρίσεως της επιτροπής χειρουργείου των νοσοκομείων. Δε συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μεταμοσχεύσεις ούτε επείγοντα περιστατικά. Μην προσπαθούν κάποιοι να δημιουργούν εντυπώσεις απλά και μόνον διότι αντιδρούν στην Μεταρρύθμιση. Τα Απογευματινά Χειρουργεία θα πάνε πολύ καλά».

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν περιλαμβάνονται μεταμοσχεύσεις και επείγοντα περιστατικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button