Πολιτική

Νέος αιφνιδιασμός από Κασσελάκη: Δήλωσε υποψήφιος για τη νέα κεντροαριστερά και ξάφνιασε τους συντρόφους του

Έτοιμος να ηγηθεί της μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης -εφόσον δημιουργηθεί – εμφανίστηκε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας παρών στις διαδικασίες εκλογής του νέου ηγέτη.

Μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημιουργία μίας ευρύτερης κεντροαριστεράς, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο εμπόδιο δεν θα είναι η δική μου καρέκλα και αν τεθεί προϋπόθεση για εκ νέου εκλογή προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία», και πρόσθεσε:

«Γιατί οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός δεν υπάρχει, η ψήφος του λαού με ανέδειξε σε αντίπαλο της ΝΔ. Σε αυτό το μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς δε θα υπάρχουν αποχές από ζητήματα που ανήκουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας όπως η ισότητα στο γάμο και η Παλαιστίνη».

Η αλήθεια είναι ότι η τοποθέτηση Κασσελάκη ξάφνιασε πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μέχρι πρότινος εμφανιζόταν υπέρμαχος της αυτόνομης πορείας του κόμματός του.

Προφανώς η συζήτηση που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα τόσο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ όσο και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έκαναν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει άποψη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προφανώς δεν επιθυμεί να εμφανιστεί εκτός αυτών των σεναρίων καθώς όταν φτάσει η ώρα οι υποψήφιοι για την θέση αυτή θα είναι πολλοί και απ’ όλα τα κόμματα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πάντως ότι δεν πιστεύει στις συμφωνίες κορυφής πίσω από κλειστές πόρτες αλλά στις αποφάσεις της βάσης.

«Η ΝΔ κατακρημνίστηκε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Με λίγα λόγια, προχωράμε μπροστά. Πρέπει όμως να είμαι ξεκάθαρος σε κάτι σοβαρό που τίθεται στον δημόσιο διάλογο. Μια φαντασιακή λαϊκή εντολή να ενωθούμε με άλλα δημοκρατικά κόμματα για να κερδίσουμε την κυβέρνηση. Επειδή έχω κρατήσει τον λόγο μου και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω. Δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής, πιστεύω βαθιά στις δυναμικές που αναπτύσσονται από τη βάση προς την κορυφή. Το να κλειστούμε σε ένα γραφείο 3-4 πολιτικοί αρχηγοί και να συμφωνήσουμε σε ένωση, είναι απλά λάθος γιατί μας βάζει στο ίδιο κάδρο με τους ήδη ηττημένους», διεμήνυσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

«Θα δώσουμε κάθε δυνατότητα στην κοινωνία να μιλήσει, συμφωνίες κορυφής δε θα γίνουν»

Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε αυτό το σενάριο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο MEGA, σημειώνοντας ότι καταρχάς το κόμμα θα προχωρήσει μόνο και αν η κοινωνία αποφασίσει αλλιώς θα πρέπει να υπάρξει ευρεία νομιμοποίηση.

«Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να ελέγξω τι πρόθεση έχει ο υπόλοιπος προοδευτικός κόσμος», είπε και «από τη στιγμή που δεν μπορούμε να βασιστούμε σε προθέσεις και προσωπικές ατζέντες άλλων εμείς πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει να επενδύσεις στη βάση, στην κοινωνία και τότε δε θα κάνεις λάθος», τόνισε.

Άρα, «θα δώσουμε κάθε δυνατότητα στην κοινωνία να μιλήσει, συμφωνίες κορυφής δε θα γίνουν».

«Προχωράμε μόνοι με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτές πόρτες», εξήγησε για να προσθέσει πως «αν η κοινωνία αποφασίσει ότι θέλει ένα μεγαλύτερο σχήμα απέναντι στη δεξιά πολιτική, τότε ο ηγέτης αυτού του σχήματος πρέπει να έχει νομιμοποίηση από το λαό».

 

Σε αυτό το πλαίσιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε να παροτρύνει τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή προτάσεων νόμου, όπως και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους για να συνεργαστούν, ωστόσο είπε «όχι» σε διαπραγματεύσεις κορυφής με «απαξιωμένους ηγέτες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Δεν πάμε πουθενά μέχρι να αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε.

To άρθρο Νέος αιφνιδιασμός από Κασσελάκη: Δήλωσε υποψήφιος για τη νέα κεντροαριστερά και ξάφνιασε τους συντρόφους του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button