Αθλητικά

Champions League: Η ποδοσφαιρική πανδαισία του Ρεάλ – Σίτι 3-3 και η ματσάρα του Λονδίνου

Η προημιτελική φάση του Champions League ξεκίνησε δίνοντας μας δυο απίστευτες «μάχες» Δέκα γκολ είδαμε κατά την πρώτη βραδιά των “8”, με τα Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι (3-3) και Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου (2-2) να μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό.

Μια από τις πιο συναρπαστικές βραδιές στο Champions League -και μάλιστα στη φάση των προημιτελικών- μας έδωσαν τα Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι (3-3) και Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου (2-2). Το ποδόσφαιρο στα καλύτερά του!

Η κάτοχος του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 με ανατροπή στην… ανατροπή στο “Μπερναμπέου”. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου το σκορ ήταν 2-1 για τη “βασίλισσα” παρότι η Σίτι είχε προηγηθεί μόλις στο 2′.

Αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος νοκ-άουτ αγώνας στα χρονικά του θεσμού με τρία γκολ στα πρώτα 15 λεπτά. Στο β΄ ημίχρονο οι πρωταθλητές Ευρώπης ανέκτησαν το προβάδισμα με δύο «απανωτά» καταπληκτικά γκολ των Φόντεν, Γκβάρντιολ, αλλά “απάντησε” στο 79΄ ο Βαλβέρδε για το τελικό 3-3. Έτσι, η Ρεάλ απέφυγε την ήττα σε ματς με ιστορική σημασία για τον Κάρλο Αντσελότι, που έγινε ο πρώτος προπονητές με 200 αγώνες στη διοργάνωση. Η Σίτι παραμένει αήττητη εδώ και 14 μήνες στη διοργάνωση και έχει πλέον τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης.

Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο η εμπειρία της Μπάγερν ήταν αυτή που “μετρίασε” τον ενθουσιασμό και τη φόρμα της Άρσεναλ. Οι Βαυαροί απέσπασαν πολύτιμο 2-2 και ελπίζουν ότι στη ρεβάνς της 17ης Απριλίου θα προκριθούν, διασώζοντας μια χαμένη σεζόν.

Για τους φιλοξενούμενους σκόραρε με πέναλτι ο Χάρι Κέιν, ο οποίος συμπλήρωσε 15 γκολ εναντίον της Άρσεναλ, βρίσκοντας δίχτυα σε κάθε μία από τις τελευταίες δέκα σεζόν είτε ως παίκτης της Τότεναμ είτε -πλέον- της Μπάγερν!

Με το γκολ αυτό ο Άγγλος έφτασε τα 39 γκολ στα πρώτα του 38 ματς της καριέρας του στο Μόναχο. Ο Ζερζ Γκνάμπρι σημείωσε το πρώτο γκολ των πρωταθλητών Γερμανίας, κόντρα στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Για τους “κανονιέρηδες” το σκορ είχε ανοίξει ο Σάκα, ενώ το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Τροσάρ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και ασίστ του Γκαμπριέλ Ζεσούς. Οι Λονδρέζοι ζήτησαν πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα, για ανατροπή του Νόιερ στον Σάκα, αλλά ο διαιτητής και το VAR δεν έδωσαν κάτι.

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών αγώνων:

Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2

(12΄ Σάκα, 76΄ Τροσάρ – 18΄ Γκνάμπρι, 32΄ πέν. Κέιν)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-3

(12΄αυτ. Ρούμπεν Ντίας, 14΄ Ροντρίγο, 79΄ Βαλβέρδε – 2΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 66΄ Φόντεν, 71΄ Γκβάρντιολ)

Τετάρτη 10/4

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα

Οι επαναληπτικοί:

Τρίτη 16/4

22:00 Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης

22:00 Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν

Τετάρτη 17/4

22:00 Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ

22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης

Ημιτελικοί (30 Απριλίου/1 Μαΐου και 7/8 Μαΐου)

Ατλέτικο Μαδρίτης/Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν/Μπαρτσελόνα

Άρσεναλ/Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης/Μάντσεστερ Σίτι

To άρθρο Champions League: Η ποδοσφαιρική πανδαισία του Ρεάλ – Σίτι 3-3 και η ματσάρα του Λονδίνου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button