Οικονομία

Με οδηγό την Coca Cola ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 1,02% και βλέπει ξανά τις 1.400 μονάδες

Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της Coca Cola προκαλούν σημαντική άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διακόπτονται το 3ήμερο πτωτικό σερί και ο Γενικός Δείκτης βλέπει εκ νέου τις 1.400 μονάδες.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο κινείται στις 1.399,65 μονάδες με άνοδο 1,02% και τον τζίρο στα 14 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,68% και βρίσκεται στις 1.221,51 μονάδες, ενώ ο FTSE ενισχύεται κατά 1,02% στις 3.404 μονάδες και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίηση σημειώνει κέρδη 0,40%.

Στις σημερινές κινήσεις στο ταμπλό κυριαρχεί, όπως προαναφέρθηκε η Coca Cola με άλμα 4,4% και τον υψηλότερο τζίρο της ημέρας, άνω του 1 εκατ. από το πρώτο τέταρτο των συναλλαγών, μετά το άλμα κερδοφορίας 17,7% που εμφάνισε το 2023 ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

Στις τράπεζες, η Πειραιώς που ανακοίνωσε τα δικά της μεγέθη λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών κινείται ανοδικά με +0,7%, ενώ οι Εθνική και Alpha υποχωρούν ελαφρώς κατά 0,1% και η Eurobank κινείται με απώλειες 0,66%.

Στην κορυφή του FTSE μετά την Coca Cola βρίσκεται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ με νέα ισχυρά κέρδη 1,8% μετά το +3,9% χτες, ο Τιτάνας ανακάμπτει με +1% και η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 0,6%.

Σε παρόμοιο τόνο, οι ευρωπαϊκοί δείκτες δοκιμάζουν να κινηθούν ανοδικά αν και με μικρές διακυμάνσεις, με τον γαλλικό CAC 40 στο 0,12%, τον βρετανικό FTSE 100 στο 0,4% και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 50 στο 0,06%, ενώ ο DAX στην Γερμανία παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η μέτρηση του πληθωρισμού στην Μεγάλη Βρετανία που δημοσιεύθηκε το πρωί είχε θετική έκπληξη, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να παραμένει αμετάβλητος στο 4% ετησίως τον Ιανουάριο την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν ότι θα επιταχύνει στο 4,2%.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button