Αθλητικά

Λάρι Λόιντ: Θρήνος σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Λίβερπουλ για το θάνατο του παλαίμαχου αμυντικού και πρωταθλητή Ευρώπης

Έφυγε” σε ηλικία 75 ετών ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός, Λάρι Λόιντ, ο οποίος -μεταξύ άλλων- φόρεσε τις φανέλες των Νότιγχαμ Φόρεστ και Λίβερπουλ και αποτέλεσε ένα από τα “παιδιά” της θρυλικής ομάδας του Μπράιαν Κλαφ.

Στο πένθος βυθίστηκε το βρετανικό ποδόσφαιρο, στο άκουσμα της είδησης του Λάρι Λόιντ, σε ηλικία 75 ετών. Ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός αποτέλεσε ένα από τα “κλειδιά” της επιτυχίας της θρυλικής ομάδας του Μπράιαν Κλαφ, που κατέκτησε back-to-back το το Κύπελλο πρωταθλητριών (1979-1980), το πρωτάθλημα του 1978, αλλά και το Super Cup Ευρώπης το 1979.

Κέρδισε επίσης δύο τίτλους First Division στην Αγγλία (η κορυφαία κατηγορία πριν τη δημιουργία της Premier Legaue), με τη Λίβερπουλ το 1973 και τη Φόρεστ το 1978, σε μια επαγγελματική καριέρα 16 ετών.

Ο Λόιντ “μέτρησε” 218 εμφανίσεις με την Λίβερπουλ, σηκώνοντας με τους “ρεντς” το Κύπελλο UEFA της περιόδου 1972-1973. Επίσης κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας με την ομάδα του “Άνφιλντ”, το 1971.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπρίστολ Ρόβερς. Σε συλλογικό επίπεδο είχε 443 εμφανίσεις και σημείωσε 18 γκολ. Παράλληλα, φόρεσε τέσσερις φορές τη φανέλα με το εθνόσημο. Μετά το τέλος της καριέρας του, το 1983, ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας τις Γουίγκαν και Νοτς Κάουντι. Μάλιστα, στην πρώτη υπήρξε παίκτης – προπονητής.

“Με βαθιά λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Λάρι Λόιντ», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανάρτηση της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ανάλογου ύφους και η ανάρτηση της Λίβερπουλ

To άρθρο Λάρι Λόιντ: Θρήνος σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Λίβερπουλ για το θάνατο του παλαίμαχου αμυντικού και πρωταθλητή Ευρώπης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button