Αθλητικά

Κροατία – Ιταλία 1-1: Buzzer beater γκολ του Τσακάνι «σόκαρε» Μόντριτς και «χρβάτσκα» και έστειλε τους «ατζούρι» στους «16» του Euro 2024

Ο Λούκα Μόντριτς λίγο έλειψε να οδηγήσει την Κροατία στους “16” του Euro 2024, αλλά η Ιταλία “σόκαρε” την “χρβάτσκα” στο 90+8′. Ο Τζακάνι αποδείχθηκε “χρυσή” αλλαγή και με τρομερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, δίνοντας στους “ατζούρι” την πρόκριση για τους “16”. Μόνο με θαύμα θα βρεθούν οι Βαλκάνιοι στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των γκρουπ, που δίνουν “εισιτήριο”.

Μια “μαγική” ποδοσφαιρική βραδιά στο Euro 2024. Μια ματσάρα στη Λειψία που θα τη θυμόμαστε μέχρι το τέλος του τουρνουά. Κροατία και Ιταλία άφησαν τη… ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, με τους “ατζούρι” να βρίσκουν γκολ – λύτρωση στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων για το 1-1 και να παίρνουν τη δεύτερη θέση στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης και το “εισιτήριο” για τους “16” της διοργάωσης.

Η Κροατία έχει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα στην κατοχή της την μπάλα και -με τον Λούκα Μόντριτς να της δίνει ώθηση- προσπάθησε να βρει χώρους στην άμυνα της Ιταλίας, να βγάλει κάθετες μπαλιές και να απειλήσει. Η πρώτη φάση στην εστία του Ντοναρούμα ήρθε στο 5′, με τον πορτιέρε των “ατζούρι” να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Σούτσιτς.

Με το πέρας 15 λεπτών αγώνα, η Ιταλία άρχισε να βγάζει ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο και στο 21′ είδε τον Ρετέγκι να πιάνει κοντινή κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ. Λίγα λεπτά μετά (27′) ο Λιβάκοβιτς έβγαλε με δυσκολία την κοντινή κεφαλιά του Μπαστόνι. Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου, οι “ατζούρι” είχαν μια ελαφρά υπεροχή, με τους Κροάτες να μη μπορούν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση.

Η Κροατία μπήκε δυνατά στην επανάληψη, κερδίζοντας μέτρα προς τα καρέ του Ντοναρούμα. Στο 52′ οι παίκτες της “χρβάτσκα” ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Φρατέζι (πέρασε στο ματς με την έναρξη του 45λέπτου) σε σέντρα του Κράμαριτς. Ο διαιτητής είδε ο ίδιος τη φάση και έστησε την μπάλα στα 11 βήματα. Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ντοναρούμε το “έβγαλε”. Δευτερόλεπτα μετά, ο Ιταλός πορτιέρε έδιωξε την προσπάθεια του Μπούντιμιρ, αλλά το 10άρι της Κροατίας ήταν στο σωστό σημείο για να πλασάρει και να κάνει το 1-0.

Η Ιταλία βγήκε στην επίθεση, με τον Κιέζα να μπαίνει στο ματς και να κάνει “μεγάλο” ματς. Στο 87′ μάλιστα, έκανε ένα φαρμακερό γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Σιαμάκα δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα και να σκοράρει από κοντά. Το ματς και η πρόκριση κρίθηκε στο 90+8′!

Δευτερόλεπτα πριν o διαιτητής σφυρίξει τη λήξη, η Ιταλία έφερε το ματς στα ίσα με τον Καλαφιόρι να κουβαλά την μπάλα, να δίνει στον Τζακάνι, ο οποίος με τρομερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε την Λιβάκοβιτς, στέλνοντας την Ιταλία στη 2η θέση και τους “16” του τουρνουά!

To άρθρο Κροατία – Ιταλία 1-1: Buzzer beater γκολ του Τσακάνι «σόκαρε» Μόντριτς και «χρβάτσκα» και έστειλε τους «ατζούρι» στους «16» του Euro 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button