Κόσμος

Ρωσία: Ανεβαίνει επικίνδυνα το ύψος των υδάτων – Σε συναγερμό και το Καζακστάν

Στο έλεος των πλημμυρών παραμένει η Ρωσία ενώ πάνω από 120.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ουράλη που περνά και από το Καζακστάν. 

Το χωριό Καμίνσκογιε στην περιοχή Κουργκάν της Ρωσίας εκκενώθηκε την Παρασκευής(12/4), αφού η στάθμη των υδάτων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά 1,4 μέτρα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βαντίμ Σούμκοφ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Το Καμίνσκογιε είναι ένας οικισμός κατά μήκος του ποταμού Τομπόλ, ο οποίος διαρρέει επίσης το περιφερειακό κέντρο Κουργκάν, μια πόλη 300.000 κατοίκων. Ο Σούμκοφ δήλωσε ότι ο κατακλυσμός θα μπορούσε να φτάσει στο Kurgan τις επόμενες ημέρες.

«Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η πλημμυρική πεδιάδα απλώνεται ευρέως και το έδαφος απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερο νερό στο δρόμο του», είπε, προσθέτοντας ότι ένα φράγμα ενισχύεται στο Κουργκάν.

Στην πόλη Όρενμπουργκ στον ποταμό Ουράλη, εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον αντιδήμαρχο Αλεξέι Κουντίνοφ.

Ο ίδιος είπε ότι ο κατακλυσμός αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά του την Παρασκευή και να αρχίσει να υποχωρεί σε δύο ημέρες.

Ολόκληρες περιοχές της πόλης είναι κάτω από το νερό και ο Ουράλης ανέβηκε γρήγορα στα 10,87 μέτρα, πολύ πάνω από το επίπεδο που θεωρούνταν ασφαλές από τις τοπικές αρχές.

Οι πλημμύρες έχουν πλήξει περισσότερο τα Ουράλια της Ρωσίας και το βόρειο Καζακστάν, αν και τα νερά ανεβαίνουν επίσης στα νότια τμήματα της Δυτικής Σιβηρίας, της μεγαλύτερης λεκάνης υδρογονανθράκων στον κόσμο, και σε ορισμένα μέρη κοντά στον Βόλγα, τον μεγαλύτερο ποταμό της Ευρώπης.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button