Ελλάδα

ΙΣΑ: Σημαντικό συνδικαλιστικό δικαίωμα των γιατρών, η συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Η σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ αποτελεί το σημαντικότερο συνδικαλιστικό δικαίωμα του ιατρικού σώματος και ύψιστη έκφανση της φύσης του Ι.Σ.Α. , ως το πλέον αντιπροσωπευτικό επαγγελματικό σωματείο- συνδικαλιστικό όργανο των ιατρών της Αθήνας.

Η διεκδίκηση της σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και ΕΟΠΥΥ αποτελεί μόνιμο και διαχρονικό αίτημα, ήδη από το 2012. Κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε δυστυχώς τότε, όταν κάποιοι από τα μέλη μας εσπευσμένα προέβησαν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων, ματαιώνοντας τις προσπάθειές μας. το θεσμικό όργανο της ιατρικής κοινότητας των γιατρών και προσθέτει:

«Τα αποτελέσματα ήταν σαφή και απτά: χωρίς καμία διαπραγματευτική δύναμη του ιατρικού σώματος επιβλήθηκε αλλά και συνεχίζει να επιβάλλεται σε βάρος των ιατρών ένα ληστρικό clawback.

Πετύχαμε όμως τότε μία σημαντική κατάκτηση: την πιστοποίηση όλων των γιατρών μελών μας κατοχυρώνοντας το αυτονόητο δικαίωμα στη συνταγογράφηση από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Σήμερα, πρέπει να προχωρήσουμε και να κάνουμε δώρο στο ιατρικό σώμα της Αθήνας μία δεύτερη ευκαιρία: Αποτελεί απόλυτη πεποίθησή μας ότι το ΙΣΑ μπορεί μέσα από μία συλλογική σύμβαση (αντίστοιχη με εκείνη των φαρμακοποιών και των φυσικοθεραπευτών) να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των ιατρών εκείνων που επιθυμούν να συμβιβαστούν με τον ΕΟΠΥΥ και να έχουν μία διαπραγματευτική δύναμη με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να εξασφαλιστεί επιτέλους μία αξιοπρεπής ιατρική αμοιβή των ιατρών της ΠΦΥ, όπως τους αξίζει.

Με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία και πορεία του ΕΟΠΥΥ ο ΙΣΑ νοιώθει βαριά την ευθύνη να κάνει άλλη μία προσπάθεια για κάτι που όμως είναι εφικτό, αλλά μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμπραξη των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών.

Είναι ώρα ευθύνης και για τον κάθε ένα συμβεβλημένο ιατρό. Ο καθένας που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει την τύχη στα χέρια του».

Και καταλήγει ο ΙΣΑ:

Είναι επιτακτική η ανάγκη να δράσουμε συλλογικά, να εξουσιοδοτήσουμε τον ΙΣΑ, να δώσετε τη δύναμη να διεκδικήσετε και να πετύχετε μία συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας όλων των συμβεβλημένων ιατρών και εν τέλει και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς την Έλληνα πολίτη.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button