Κόσμος

Λευκός Οίκος: Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου εντός των επόμενων ωρών

Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου θα μιλήσει εντός των επόμενων ωρών ο Τζο Μπάιντεν, στην πρώτη τους συνομιλία μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ότι η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στη Γάζα είναι «υπερβολική», δήλωσαν δύο αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται για το Σαββατοκύριακο στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, είναι προγραμματισμένο να μιλήσει με τον Νετανιάχου σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), δήλωσε ο ένας αξιωματούχος.

Ο Νετανιάχου μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Fox News Sunday» είπε ότι δεν έχει συνομιλήσει με τον Μπάιντεν μετά το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ την Πέμπτη, για «υπερβολική» στρατιωτική απάντηση στη Γάζα, και ότι δεν ξέρει τι εννοούσε με αυτό ο Αμερικανός ηγέτης.

Νετανιάχου: Οι επιζώντες όμηροι δικαιολογούν τη συνέχιση του πολέμου στη Γάζα

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε, ότι «αρκετοί» από τους 132 εναπομείναντες ομήρους που κρατούνται στη Γάζα είναι ζωντανοί ώστε να δικαιολογηθεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος του Ισραήλ στην περιοχή.

Ερωτηθείς πόσοι από τους ομήρους είναι ζωντανοί, ο Νετανιάχου είπε: «αρκετοί για να δικαιολογήσουν το είδος των προσπαθειών που καταβάλλουμε».

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να επιστρέψουν όλοι όσοι είναι ζωντανοί και, ειλικρινά, οι σοροί, επίσης, όσων έχουν πεθάνει», ανέφερε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “This Week” του ABC.

Ο Νετανιάχου είπε επιπλέον πως ένας Παλαιστίνιος άμαχος έχει σκοτωθεί για κάθε μαχητή της Χαμάς που σκοτώθηκε στη Γάζα.

Οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα υπολογίζουν πως πάνω από 28.000 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στην περιοχή από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Οκτώβριο.

Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές λένε πως περίπου το 70% όσων έχουν σκοτωθεί είναι γυναίκες και παιδιά κάτω των 18 ετών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει περιγράψει το σύστημα του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας για την καταγραφή των θυμάτων ως «πολύ καλό» και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ συχνά επικαλούνται τους απολογισμούς του για τους νεκρούς.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button