Κόσμος

Γερμανία: Tο SPD επιστρέφει στη δεύτερη θέση σύμφωνα με δημοσκόπηση

Στην δεύτερη θέση για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε σημερινή δημοσκόπηση το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) στη Γερμανία.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) εξακολουθεί να προηγείται με σημαντική διαφορά, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) πέφτει στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με το Trendbarometer του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL/n-tv, CDU-CSU συγκεντρώνουν 30%, με απώλεια μίας μονάδας από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το SPD ακολουθεί με 17% (+1) και η AfD παραμένει στο 16%. Οι Πράσινοι, επίσης χωρίς μεταβολή, βρίσκονται στο 12%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο όριο του 5% και η Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) περιορίζεται στο 4% (-1).

Στην απευθείας επιλογή καγκελάριου, ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς διατηρεί καθαρό προβάδισμα, με 23%, έναντι 17% του Όλαφ Σολτς (SPD) και του Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι), ενώ στο ερώτημα, ποιο κόμμα είναι καλύτερα προετοιμασμένο να λύσει τα προβλήματα των πολιτών, το 15% δηλώνει το CDU, το 10% το SPD και το 7% τους Πράσινους.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button