Ελλάδα

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Κορωπί

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατηγορείται, μεταξύ άλλων, 51χρονος αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη, την περασμένη Πέμπτη, στην Παιανία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου 2024, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήγαν σε εταιρεία, στο Κορωπί, έπειτα από σήμα του Κέντρου Άμεσης Δράσης, για περιστατικό κλοπής. Κατά την άφιξή τους στο σημείο εντόπισαν άτομο να κινείται πεζό, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο κατηγορούμενος, μόλις τους είδε, πυροβόλησε επανειλημμένα προς το μέρος τους, χωρίς, ευτυχώς, να τους τραυματίσει. Οι αστυνομικοί, ενώπιον του κινδύνου πυροβόλησαν για να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος ωστόσο διέφυγε.

Μετά από την ανάλυση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε ο 51χρονος ως δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών και της απόπειρας κλοπής στις 8 Φεβρουαρίου, καθώς και για κλοπή σε βάρος της ίδιας εταιρείας που είχε διαπράξει, μαζί με συνεργούς του, στις 13 Ιανουαρίου 2024.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: Τα ρούχα που φορούσε κατά την διάρκεια των κλοπών και 5,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button