Αθλητικά

Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90: Πέρασε από τον «Άγιο Θωμά» και κρατά στο «χέρι» της την εξάδα στη Basket League

Η ΑΕΚ πέρασε με νίκη από την έδρα του Αμαρουσίου (90-82) και απέχει μια νίκη από το να τερματίσει έκτη στη Basket League κι έτσι να αποφύγει τον τρίτο γύρο για τις θέσεις 7-12.

Με κορυφαίο τον Λουζμίνσκας, η ΑΕΚ νίκησε το Μαρούσι με 90-82, για την 21η αγωνιστική της Basket League και χρειάζεται νίκη το επόμενο Σάββατο επί του Περιστερίου στα Άνω Λιόσια, για να τερματίσει έκτη. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα συμμετάσχουν στα πλέι άουτ.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι Τσέισον Ραντλ και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, αλλά και αρκετά κρίσιμα καλάθια. Οι Σακούρ Τζούστον και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα με 20 και 18 πόντους διακρίθηκαν από τους γηπεδούχους.

Με επιθετική αιχμή τον Ραντλ η ΑΕΚ κατάφερε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρίσκοντας λύσεις από τα 6.75. Η Ένωση προηγήθηκε με 24-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου και συνέχεια έδειξε να έχει τον έλεγχο του αγώνα ανεβάζοντας τη διαφορά στους 17 πόντους (43-26), έπειτα από δύο βολές του Κουζμίνσκας. Κάπου εκεί αντέδρασε το Μαρούσι με επιμέρους σκορ 11-4, με συνέπεια να μειώσει την απόσταση από τους φιλοξενούμενους (47-37), με πρωταγωνιστές τους Μπρίσκοου και Κόζι.

Με πέντε πόντους του Νάιτ και τρεις του ΜακΡέι η ΑΕΚ ανέβασε τη διαφορά στους 18 (55-37) πριν συμπληρωθούν τα δύο λεπτά στην τρίτη περίοδο. Ο Χάρης Γιαννόπουλος ανέλαβε δράση εκτελώντας από τα 6.75 κράτησε όρθιο το Μαρούσι και αμείωτο το ενδιαφέρον στον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα με 70-59 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση στην άμυνα τους και με ένα γρήγορο 4-0 έκλεισαν την απόσταση στους επτά (70-63) στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Το Μαρούσι πάλευε για την ανατροπή αλλά η ΑΕΚ διατηρούσε μια απόσταση ασφαλείας μέχρι το τέλος, με συνέπεια να πανηγυρίσει μία σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-47, 59-70, 82-90

To άρθρο Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90: Πέρασε από τον «Άγιο Θωμά» και κρατά στο «χέρι» της την εξάδα στη Basket League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button