Πολιτική

Γκάλοπ Marc: Ξεπερνά τον πήχη του 33% για τις Ευρωεκλογές η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Προβάδισμα άνω των 18 μονάδων

Το στόχο να ξεπεράσει το 33% στις Ευρωεκλογές φαίνεται πως «έπιασε» η ΝΔ σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc για το «Θέμα».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,4% των ερωτηθέντων στο γκάλοπ της Marc, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε δεύτερη θέση με ποσοστό 14,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,4% και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο γκάλοπ, στην πλειονότητά τους αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι (26,2%) και κεντροαριστεροί (21,8%). Όσο για την κομματική τους προέλευση, δήλωσαν ότι έχουν ψηφίσει Ν.Δ. σε ποσοστό 28%, ΣΥΡΙΖΑ 24% και ΠΑΣΟΚ (16,7%). Αυτό το στοιχείο δείχνει πως η κρίσιμη μάχη θα δοθεί ξανά, για την επικράτηση στον χώρο του Κέντρου.

Πτωτικά δείχνει πάντως να κινείται το ΠΑΣΟΚ που έχασε 4 εκατοστιαίες μονάδες από τον περασμένο Ιανουάριο και βρίσκεται μακριά από την επιδίωξη του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη να αναδειχθεί σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, αν δεν σταματήσει η ανοδική τάση της «Ελληνικής Λύσης» το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει και την τρίτη θέση…

Πέμπτος σε δημοφιλία ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται στο «τιμόνι» της χώρας οι πολίτες απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37,6% το Στέφανο Κασσελάκη με μεγάλη διαφορά 10,3% και ακολουθούν Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7% ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,2%

Όσο για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ξανά πρώτος με ποσοστό 42,3% δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,9% τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 33,6% τέταρτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27% πέμπτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26,9% και έκτος ο Στέφανος Κασσελάκης με 25,9%

 

 

 

 

To άρθρο Γκάλοπ Marc: Ξεπερνά τον πήχη του 33% για τις Ευρωεκλογές η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Προβάδισμα άνω των 18 μονάδων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button