Πολιτική

Το μήνυμα ενότητας Μητσοτάκη από το Ζάππειο: Το διακύβευμα της ευρωκάλπης και η συσπείρωση

Το δίλημμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία στο 15ο, επετειακό συνέδριο της Ν.Δ. στο Ζάππειο Μέγαρο, κηρύσσοντας και τυπικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

«Ζητούμε από τους πολίτες να πουν ένα “όχι” στους άκυρους πειραματισμούς και ένα “ναι” στη σταθερότητα και τη σιγουριά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ζάππειο, δηλώνοντας «παρών σε αυτό τον αγώνα».

«Η παράταξή μας να γνωρίζει μόνο νίκες» τόνισε ο πρωθυπουργός δηλώνοντας βέβαιος ότι και στη νέα εκλογική αναμέτρηση η Ελλάδα… «θα ξαναβαφτεί μπλε».

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης

Ο πρωθυπουργός, αφού επισήμανε ότι ο αριστερός, αλλά και ο δεξιός λαϊκισμός «σηκώνουν κεφάλι”, έστειλε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης.

«Σας κοιτώ στα μάτια και απευθύνομαι με ειλικρίνεια. Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία, αλλά για συσπείρωση. Οι επικείμενες εκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία, αδράνεια ή αποχή» δήλωσε, θέτοντας το διακύβευμα… «Στις κάλπες του Ιουνίου θα αποφασιστούν πολλά περισσότερα. Θα κριθεί ποιος ξέρει και μπορεί να έχει ισχυρή φωνή στους συσχετισμούς των Βρυξελλών». «Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πάμε πολύ μακριά» πρόσθεσε.

Παρουσία… όλης της ΝΔ

Ενώπιον χιλιάδων Νεοδημοκρατών, με την παρουσία των πρώην Πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, παλαιότερων, ιστορικών στελεχών αλλά και νεότερων, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια αναδρομή στην πορεία της ΝΔ μέσα στο χρόνο, στους ιστορικούς σταθμούς της αλλά και στη συμβολή της σε διάφορα πεδία στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις προκλήσεις στις οποίες κλήθηκε να ανταποκριθεί η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία 5 χρόνια – από το μεταναστευτικό και τις προκλήσεις της Τουρκίας έως τον κορονοιό και την ενεργειακή κρίση – ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση

«Έχετε διαπιστώσει ποιοι βρίσκονται απέναντί μας. Απέναντί μας βρίσκεται ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς μιλώντας με θράσος και χωρίς εκλογική απειρία, αφήνοντας υπονοούμενα για νοθείες» είπε για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, επικρίνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του, ενώ τον κατηγόρησε και για παροχολογία. «Θέλοντας να ξεπεράσει ακόμα και τον προκάτοχό του υπόσχεται παροχές από το παλιό λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως δεν έχει ξεραθεί ακόμα».

Στο στόχαστρο του και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης… «Απέναντι μας κι ένας δεύτερος πρόεδρος που βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ), πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην αρχή ακόμη της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και στην Ελληνική Λύση – η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει ανοδικές τάσεις – και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Χωρίς να τον κατονομάσει, τον φωτογράφισε, λέγοντας ότι «το να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία ενώ πουλάς κηραλοιφές και δήθεν χειρόγραφα του Χριστού, συνιστά μέγιστη πράξη εξαπάτησης».

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση…

«Όσοι θέλουν να πριονίσουν κυβέρνηση και Ν.Δ. για να δυναμώσουν την επιρροή τους, είναι βαθιά γελασμένοι. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που θέλουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Επιμένουν να κάνουν τον πόνο κομματικό εργαλείο, είναι μοιραίοι, κυνικοί και αδίστακτοι. Έχουμε μια υποχρέωση, ο δημόσιος λόγος να μη γίνει βάλτος φημών από αυτούς που κάνουν καριέρα δηλητηριάζοντας τη σκέψη των πολιτών. Η χυδαία τοξικότητα δεν θα μας βρει απροετοίμαστους» τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

«Η Ν.Δ. είναι κόμμα λαϊκό και κοινωνικό»

«Το κόμμα μας είναι και θα παραμείνει λαϊκό και κοινωνικό. Η Ν.Δ. είναι η μόνη πραγματική παράταξη όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και απευθύνθηκε και στο θυμικό και στην καρδιά του κόσμου της ΝΔ.

«Η φλόγα του γαλάζιου πυρσού καίει στις καρδιές μας και φωτίζει το αύριο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην έναρξη της ομιλίας του, προβλήθηκε ένα βίντεο  στο οποίο πρωταγωνιστούν ο ιδρυτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι μετέπειτα πρόεδροι της Ν.Δ…. Ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο βίντεο διάρκειας 8 λεπτών, παρουσιάστηκαν στιγμές από την ιστορία του κόμματος, από τον Οκτώβριο του 1974 μέχρι και σήμερα.

«Σε αυτό το ένδοξο κόμμα έχω την τιμή να ηγούμαι σήμερα. Το κόμμα που ανέλαβε το 2019 να κλείσει τις πληγές μιας δεκαετούς δοκιμασίας. Η πορεία προς το αύριο που θέλουμε είναι χτισμένη πάνω σε όσα κατακτήσαμε χθες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ιστορικό συνέδριο»

Το «ιστορικό», όπως το χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, 15ο συνέδριο της Ν.Δ. – καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή – ολοκληρώνεται την Κυριακή, με νέα ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη «γιορτή» της Ν.Δ. δίνουν το παρών 2.742 στελέχη από όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι των απόδημων Ελλήνων.

Εκτός των κομματικών στελεχών, στο Συνέδριο της Ν.Δ. θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι ομιλίες του Προέδρου του ΕΛΚ Manfred Weber, του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου και, φυσικά η ομιλία της επικεφαλής υποψήφιας του Ε.Λ.Κ. για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

 

To άρθρο Το μήνυμα ενότητας Μητσοτάκη από το Ζάππειο: Το διακύβευμα της ευρωκάλπης και η συσπείρωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button