Πολιτική

Ανασχηματισμός: Το στίγμα Μητσοτάκη – Τι δείχνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είχε την πρωτοτυπία να έχει ήδη ουσιαστικά προαναγγελθεί: ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε τον χρόνο να περάσει και ανακατεύει την «εσωκομματική τράπουλα».

Ούτως ή άλλως ο κ. Μητσοτάκης, ήδη από το βράδυ των ευρωεκλογών της Κυριακής 9ης Ιουνίου είχε αναφέρει πως το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες παρελήφθη, δείχνοντας πως θα ακολουθήσει ο ανασχηματισμός, αλλά και διορθωτικές αλλαγές σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός, στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε μετά τις ευρωεκλογές, αναγνώρισε πως ένα από τα κύρια προβλήματα των πολιτών που καταγράφηκαν και στην κάλπη ήταν το θέμα της ακρίβειας

Με τον ανασχηματισμό έγινε σαφές ότι εκεί θα πέσει μεγάλο βάρος, όπως προκύπτει από τις σαρωτικές αλλαγές στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου ο Κώστας Σκρέκας είδε την «πόρτα εξόδου» με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργού.

Δεύτερη αξιοσημείωτη αλλαγή, που δίνει επίσης «στίγμα» των προθέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι εκείνη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από το οποίο απομακρύνεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, με δύο Θεσσαλούς – τον Κώστα Τσιάρα και τον Χρήστο Κέλλα – να αναλαμβάνουν ότι μόνον την ανασύνταξη της Θεσσαλίας που επλήγη από τις καταστροφικές κακοκαιρίες, αλλά και να «αναζωογονήσουν» τις σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος με τον αγροτικό κόσμο.

Όπως προκύπτει από τις αλλαγές, ο βασικός κορμός της κυβέρνησης δεν αλλάζει, καθώς σύμφωνα με τον πρωθυπουργό εκείνο που χρειάζεται είναι η επίσπευση και όχι η αλλαγή ή και ανατροπή πολιτικών και μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως αξιοποιούνται μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και όχι για παράδειγμα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη όπως είχε γραφεί τις προηγούμενες ημέρες, με τον πρωθυπουργό να δίνει ευκαιρία και σε άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη να δοκιμαστούν.

Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button