Οικονομία

Πέφτουν οι προσδοκίες των επενδυτών για τις μειώσεις των επιτοκίων

Οι επενδυτές των κρατικών ομολόγων προβλέπουν μείωση των επιτοκίων κατά 65 μονάδες βάσης το 2024, λιγότερες δηλαδή σε σχέση με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν από την Fed στις 19 – 20.3.2024, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Tην περασμένη εβδομάδα, η αγορά και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ήταν για λίγο στην ίδια σελίδα σχετικά με το ρυθμό της νομισματικής χαλάρωσης. Δεν κράτησε πολύ, και οι επενδυτές των κρατικών ομολόγων πληρώνουν το τίμημα.

Αφού ξόδεψαν μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους κάνοντας στοιχήματα που ήταν πολύ πιο ήπια από αυτά των αξιωματούχων της Fed, οι επενδυτές έχουν τώρα στραφεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Προβλέπουν μείωση των επιτοκίων κατά περίπου 65 μονάδες βάσης το 2024, σε σύγκριση με τις 75 μονάδες βάσης που σηματοδοτεί η μέση εκτίμηση των προβλέψεων που δημοσιεύθηκαν μετά τη συνεδρίαση της Fed στις 19-20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η επανεκτίμηση οδηγεί τους επενδυτές να ζητούν υψηλότερα επιτόκια απόδοσης για τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων που λήγουν σε πέντε έως 30 χρόνια σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα για φέτος σήμερα (2.4.2024). Η απόδοση του 30ετούς ξεπέρασε το 4,5% και το 10ετές ομόλογο αναφοράς είναι υψηλότερα κατά σχεδόν 20 μονάδες βάσης τις τελευταίες δύο ημέρες, σε ρυθμό για το μεγαλύτερο άλμα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button