Ομορφία

Ήξερες ότι η θεραπεία του καρκίνου έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιδερμίδα;

Οι θεραπείες για τον καρκίνο σώζουν ζωές αλλά επηρεάζουν σημαντικά την επιδερμίδα και κατά συνέπεια την ψυχολογία του ασθενή.

Ήξερες ότι, το 80% των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία ενάντια στον καρκίνο, αντιμετωπίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες στην επιδερμίδα τους; Κι όμως. Επίσης, ήξερες ότι, μόλις ένα μικρό ποσοστό ασθενών απευθύνεται σε δερματολόγο, για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων αυτών ενεργειών; Η μάχη με τον καρκίνο είναι πολύ σκληρή και το σώμα υποφέρει, ιδιαίτερα η επιδερμίδα.

Βλέπεις, οι θεραπείες ενάντια στον καρκίνο στοχεύουν στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, αλλά και των κυττάρων που πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό στο σώμα. Τα κύτταρα της επιδερμίδας είναι κύτταρα που πολλαπλασιάζονται ταχύτατα και γι᾽αυτό η επιδερμίδα υποφέρει.

Κνησμός, ερεθισμός, ξηρότητα, ευαισθησία και άλλα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα του ασθενή σε βαθμό, που μπορεί να διακόψει ή και να επιβραδύνει τη θεραπεία εξαιτίας τους. Η La RochePosay ωστόσο, έχει σαν στόχο της να φροντίσει τον ασθενή ώστε να μην επηρεαστεί η ψυχολογία, ούτε και η πορεία της θεραπείας του.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας των καρκινοπαθών, αλλά και μετά το πέρας αυτής, La RochePosay βρίσκεται στο πλευρό τόσο των ασθενών, όσο και των φροντιστών τους. Δημιουργώντας μία εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων και ογκολόγων με την ονομασία ESKIMO (European Skin Management in Oncology), και υποστηρίζοντας τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», η La RochePosay δημιούργησε έναν οδηγό με στόχο την ενημέρωση και ανακούφιση των ασθενών από τις ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών κατά του καρκίνου, στο δέρμα.

Ενώνοντας μάλιστα τις δυνάμεις της με τον γνωστό ηθοποιό Αντίνοο Αλμπάνη, η La RochePosay βάζει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να τονίσει τη σημασία της φροντίδας της επιδερμίδας για τον ασθενή που υποβάλλεται σε θεραπεία.

«Από την προσωπική μου εμπειρία με τον καρκίνο, θα ήθελα να πω στους ασθενείς ότι η ζωή είναι ένα πολύτιμο αγαθό που πρέπει να εκτιμήσουμε και πως η διαδικασία που περνούν είναι επίπονη αλλά υπάρχει φως στην άκρη του δρόμου. Θα πρέπει να ακούν προσεκτικά τους γιατρούς τους, να ακολουθούν τις συμβουλές τους και να χρησιμοποιούν προϊόντα που στ ‘ αλήθεια μπορούν να καλυτερεύσουν την ποιότητα της ζωής τους» λέει ο Αντίνοος.

Η La RochePosay γίνεται ένας φάρος ελπίδας και εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα: Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι εξίσου σημαντική με τη θεραπεία. Η La RochePosay είναι δίπλα στους ασθενείς, κάνει την καθημερινότητα καλύτερη και βελτιώνει τη ποιότητα ζωής τους για να βγουν νικητές.

Κανένας ασθενής δεν είναι μόνος στο ταξίδι του και η επιδερμίδα δεν είναι θέμα δευτερεύον. Είναι σημαντική και η φροντίδα της πολύτιμη!


Πηγη
Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button