Ελλάδα

«Χτίζοντας» Ολυμπιονίκες στον «άθλημα» των οικονομικών

Την ίδια στιγμή που ο οικονομικός εγγραμματισμός αναδεικνύεται σε απαραίτητη δεξιότητα, ειδικά μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον συνεχών οικονομικών κρίσεων, τα στοιχεία σχετικά με το κατά πόσον οι πολίτες κατέχουν βασικές οικονομικές γνώσεις είναι απογοητευτικά, τόσο στην Ευρώπη, όσο, ακόμη περισσότερο, στη χώρα μας.

Η ανάγκη, ειδικά οι νέοι, να είναι σε θέση να κατανοούν και να αντιλαμβάνονται οικονομικές έννοιες, προκειμένου στη συνέχεια της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις, εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε κρίσιμη προτεραιότητα. Κομβικός, στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύεται ο ρόλος της εκπαίδευσης όπως και επίσης και των πρωτοβουλιών εκείνων που έχουν στο επίκεντρό τους, την ενίσχυση του οικονομικού εγγραμματισμού.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεθνείς πρωτοβουλίες για τον οικονομικό εγγραμματισμό των νέων, έχοντας ως στόχο να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους στο πεδίο των οικονομικών. Η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα που διοργανώνεται φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί το εθνικό μέρος της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καλώντας τους να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στα οικονομικά.

«Τα όνειρα δεν πήχη» ήταν το μήνυμα που έστειλε στους νέους η Οικονομική Ολυμπιάδα 2024, έχοντας ως φωτεινό αmbassador τον Εμμανουήλ Καραλή (Manolo), τον Έλληνα πρωταθλητή που πρόσφατα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης. Η πορεία του Manolo στον αθλητισμό, τα όνειρα, οι στόχοι και οι επιτυχίες του αποτέλεσαν την έμπνευση για χιλιάδες μαθητές, ώστε να αποφασίσουν να επιχειρήσουν το δικό τους άλμα στο «άθλημα» των οικονομικών, δηλώνοντας με ενθουσιασμό, συμμετοχή στην φετινή Οικονομική Ολυμπιάδα, μέσω των σχολείων τους. Οι διακριθέντες, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, μαθητές, θα έχουν μάλιστα την ευκαιρία να συναντήσουν τον Έλληνα πρωταθλητή στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης Fly Athens, που φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Χορηγοί της καμπάνιας για την Οικονομική Ολυμπιάδα 2024 είναι οι εταιρίες Streem Global, ELLA Resorts και Inventio.

Ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός της Οικονομικής Ολυμπιάδας, στον οποίο συμμετέχουν οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις, από 15 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχει μάλιστα ξεχωριστή σημασία για τη χώρα μας. Διεξάγεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για πρώτη φόρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που «γεννήθηκαν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μέσα στην προηγούμενη τριετία η Ελληνική Οικονομική Ολυμπιάδα χάρισε στη χώρα μας σημαντικές διακρίσεις, με αρκετούς Έλληνες μαθητές να ξεχωρίζουν μεταξύ χιλιάδων από 14 άλλες χώρες του κόσμου. Ακόμη πιο σημαντική από τις διακρίσεις, ωστόσο, είναι προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές στο πλαίσιο των «αγώνων» και η δύναμη που επιδεικνύουν ώστε να κυνηγήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Παράλληλα, το ρεκόρ συμμετοχών στον θεσμό, που χρόνο με τον χρόνο καταρρίπτεται, στέλνει ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον και το όραμα της δημιουργίας μίας νέα γενιά οικονομικά εγγράμματων πολιτών.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button