Ελλάδα

Φωτιά στο Σέλινο Χανίων: Ολονύκτια μάχη της Πυροσβεστικής για να μην φτάσει σε σπίτια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (29/2) κοντά στα Τεμένια στο Σέλινο Χανίων, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύκτια μάχη για να την περιορίσουν.

Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση στον Καντάνο Χανίων και παρά την έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής δεν κατέστη εφικτό να περιοριστεί με αποτέλεσμα να μαίνεται ανεξέλεγκτη μέσα στη νύχτα.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που κοινοποίησε ο αντιδήμαρχος Καντάνου Σελίνου, Αντώνης Καστρινάκης και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουτά που δείχνουν την ένταση των ανέμων και τους Πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να περιορίσουν τη φωτιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φλόγες πλησίαζαν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν τίθεται ζήτημα άμεσης απειλής.

Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με δύο οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Επίσης, επιχειρούν και δύο πεζοπόρα τμήματα της 3ης ΕΜΟΔΕ με 14 άτομα, ενώ ήδη στο σημείο βρίσκονται για ενίσχυση της επιχείρησης και υδροφόρα οχήματα του Δήμου.

Ζημιές υπέστη φυλάκιο της δασικής υπηρεσίας, με τη φωτιά στη συνέχεια να απομακρύνεται από την εγκατάσταση του δασαρχείου.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button