Οικονομία

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους αγρότες

Το χρονοδιάγραμμα απόδοσης ενισχύσεων, αποζημιώσεων και άλλων μέτρων για τους αγρότες για το αμέσως επόμενο διάστημα παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στα πλαίσια ευρείας διυπουργικής σύσκεψης για την στήριξη των πληγέντων στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε την διόρθωση ενιαίας ενίσχυσης 2023, καθώς έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις έως 10 Μαρτίου 2024 και έως το Πάσχα θα γίνει η διορθωτική πληρωμή του υπολοίπου των 88 εκατ. της βασικής ενίσχυσης των αγροτών που δεν είχε απορροφηθεί.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων εντός του Απριλίου, στα 245 εκατ. ευρώ αλλά και το άνοιγμα των νέων αιτήσεων ΟΣΔΕ 2024 εντός του Μαρτίου.

Ο κύριος υπουργός ανέφερε πως έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις στα Οικολογικά Σχήματα η πληρωμή των οποίων, ύψους 425 εκατ. ευρώ, αναμένεται να γίνει έως το Πάσχα. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να αποπληρωθούν οι δικαιούχοι για τα έτη 2014-2019 με βάση την παλιά ΚΑΠ όσο και για τη μεταβατική περίοδο 2020 – 2022.

Επιπλέον, τονίστηκε πως ξεκίνησε η εκκαθάριση των 16.000 δεσμευμένων ΑΦΜ και αποδέσμευση των νομίμων ενώ τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, στη σύσκεψη προαναγγέλθηκε ο σταδιακός έλεγχος και πληρωμή όσων δικαιούχων έχουν προσφύγει και δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη για λάθη στην πληρωμή παρελθόντων ετών.

To άρθρο Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους αγρότες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button