Κόσμος

Τουρκία: Οι αμερικανικές κυρώσεις καθυστερούν τις πληρωμές προς τη Ρωσία

Οι τουρκικές εταιρείες καθυστερούν τις πληρωμές προς τη Ρωσία, καθώς οι κυρώσεις κατά της Μόσχας προκαλούν δυσκολίες στην είσπραξη των οφειλομένων, αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Οι διαταραχές στους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας σημειώνονται εξαιτίας των απειλών των ΗΠΑ να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που μεσολαβούν στο εμπόριο με τη Ρωσία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επτά πηγές του Reuters, μεταδίδουν ότι οι πληρωμές της Τουρκίας για ρωσικά προϊόντα καθυστερούν εξαιτίας της απόφασης των ΗΠΑ, τον περασμένο Δεκέμβριο, που διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Η εντολή είχε στόχο να καταστήσει δυσκολότερο για τη Ρωσία να χρηματοδοτεί την κατοχή της Ουκρανίας και ο αντίκτυπός της είναι ιδιαίτερα αισθητός σε συγκεκριμένους τομείς, όπως στις προμήθειες πετρελαίου και πετρελαιοειδών.

Καθυστερήσεις υπάρχουν, από την άλλη, και στην είσπραξη πληρωμών για πολλά προϊόντα που προμηθεύει η Τουρκία στη Ρωσία.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στοχεύουν στη μείωση εσόδων της Ρωσίας

Ο περίπλοκος χαρακτήρας των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στοχεύει στο να αποτρέψει τη Ρωσία, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, από τη μεταφορά πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Αυτές οι κυρώσεις φέρεται να στοχεύουν στη μείωση των εσόδων της Ρωσίας από το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής και Εποπτικής Αρχής Ενέργειας της Τουρκίας, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του περασμένου έτους εισήχθησαν από τη Ρωσία 8,9 εκατομμύρια τόνοι αργού πετρελαίου και 9,4 εκατομμύρια τόνοι ντίζελ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, χθες, με αφορμή εκδήλωση για τα δύο χρόνια από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, Αντρέι Μπουράβοφ, υποστήριξε ότι το πρόβλημα μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ρωσικών και τουρκικών τραπεζών είναι «αποτέλεσμα της πίεσης των ΗΠΑ στην Τουρκία».


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button