Ελλάδα

Τα μηνύματα των Σέρβων εκτελεστών για τα συμβόλαια θανάτου

Τα μηνύματα για τον βαρύ οπλισμό, την κατόπτευση και την παρακολούθηση των θυμάτων λίγο πριν τα εκτελέσουν, είχαν καταφέρει να εντοπίσουν οι Αρχές ασφαλείας που κυνηγούσαν σε όλη την Ευρώπη τη συμμορία των Σέρβων εκτελεστών συμβολαίων θανάτου.

Όταν κατάφεραν να σπάσουν την «αόρατη» διαδικτυακή εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούσαν, τότε έκαναν και ένα ουσιαστικό βήμα για την ταυτοποίηση των ανθρώπων που έψαχναν.

Το CNN Greece φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα μηνύματα αυτά.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα επιχειρησιακού βραχίονα της εγκληματικής οργάνωσης που συζητούν με τα αρχηγικά μέλη ζητώντας περισσότερο οπλισμό:

«Χρειαζόμαστε τα μικρά Heckler αν τα έχουμε αυτά να στείλουμε. Δεν μπορούμε με τα Kalashnikov να δουλεύουμε παντού. Εγώ έχω μερικά Kalashnikov στην Ποντγκόριτσα. Έχω και ένα στο Βελιγράδι. Μήπως μπορώ να βρω και άλλα που χρειάζεσαι τα Kalashnikov. Τώρα θα κοιτάξω 2 έχω».

Εντυπωσιακό πάντως είναι και το γεγονός, πώς οι επαγγελματίες δολοφόνοι ήταν σε επαφή μεταξύ τους κι αντάλλασσαν μηνύματα ψάχνοντας να βρουν τα θύματά τους ακόμα και σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά, σε μήνυμα καταγράφεται η αγωνία τους να ψάξουν τα μαγαζιά και μετά τα καταστήματα φαγητού για να εντοπίσουν τα θύματά τους:

«Πρώτα τα μαγαζιά με τα φαγητά να κοιτάξουμε και μετά τα υπόλοιπα. Μόνο τις μπουτίκ στο κέντρο να δούμε πως θα το κάνουμε».

Η συμμορία πιστεύει ότι έχει εντοπίσει τα θύματα στο εμπορικό κέντρο και συνεχίζουν να ανταλλάσσουν μηνύματα ενώ έχουν γίνει η σκιά τους και παράλληλα σχεδιάζουν το χτύπημα:

«Αυτός ο Mali λέει ότι τον είδε στο εμπορικό τώρα. Στέλνω απευθείας αυτούς από Γλυφάδα. Εκατομμύρια τοις εκατό είναι αυτός, δεν υπάρχει λάθος. Αυτό το λέει ο Mali. Να ξεκινάνε τέσσερις προς τα εκεί.
Ο Rossi θα είναι στην έξοδο του γκαράζ. Ο Nesko στο γκαράζ να ειδοποιήσει με ποιο αυτοκίνητο βγαίνει. Οι δικοί μου πάνε στον όροφο να ειδοποιήσουν αν ξεκινήσει να βγαίνει
Ο Nesko στο γκαράζ και ο Rossi τότε έξω στο πάρκινγκ
Φτάνουμε σίγουρα. Αυτή όταν τακτοποιήσει τα νύχια θα αγοράσει κάτι στο μαγαζί σίγουρα.
Ναι είναι. Αυτοί είναι, αυτοί είναι. Είναι αυτοί, είναι στην κύρια έξοδο, εκεί που είναι το γήπεδο τώρα φώναζε Andrea Andrea, μιλάνε στα Σέρβικα. Στέκονται στην κύρια πόρτα».

Τι είναι η εφαρμογή «SkyECC»

Η συμμορία χρησιμοποιούσε την εφαρμογή «SkyECC» προκειμένου να επικοινωνούν με ασφάλεια. H εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας SkyGlobal με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Η εταιρεία τροποποιούσε τηλεφωνικές συσκευές, εγκαθιστώντας σε αυτές την εφαρμογή. Κάθε συσκευή είχε ένα μοναδικό κωδικό Pin. Η ύπαρξη της εφαρμογής μέσα στη συσκευή ήταν «κρυφή» και τη γνώριζε αποκλειστικά ο χρήστης. Οι χρήστες της εφαρμογής «SkyECC» είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα, τα οποία «αυτοκαταστρέφονταν» μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που όριζαν οι ίδιοι.

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, με την υποστήριξη της Eurojust και της Europol συνέστησαν Κοινή Ομάδα Ερευνών, με την κωδική ονομασία «OTFLimit» κατά της «SkyECC» και κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που είχαν ανταλλαγεί μέσω της εφαρμογής.

Όπως μας έγινε γνωστό από τη Europol, ορισμένες από τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής «SkyECC» σχετίζονται τόσο με την ανθρωποκτονία των S. S και D.Igor, όσο και με αυτή των K. Alan και H.Damir.

Υποβλήθηκαν αιτήματά Ευρωπαϊκών Εντολών Έρευνας προς το Ειδικό Τμήμα του Πρωτοδικείου των Παρισίων κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος «JUNALCO» και χορηγήθηκαν δεδομένα της εφαρμογής «SkyECC». Το ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία στη Βάρη και τη Κέρκυρα.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button