Ελλάδα

Τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα των Τεμπών

Φόρο τιμής και σεβασμού στους 57 νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών αποτίει ο  Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έναν χρόνο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Εθελοντές όλων των Τομέων του Ε.Ε.Σ. από τα Περιφερειακά Τμήματα Λάρισας και Ελασσόνας παρέστησαν σήμερα 28 Φεβρουαρίου, στην επιμνημόσυνη δέηση, προσφέροντας στήριξη στις οικογένειές των θυμάτων, καθώς και λίγα λουλούδια στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων που στέρησε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Το παρόν έδωσαν στην επιμνημόσυνη δέηση στην Λάρισα, για την συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού ΣταυρούΕλληνικός Ερυθρός Σταυρός

Υπενθυμίζεται ότι οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ, κατόπιν εντολής του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος, προσφέροντας πρώτες βοήθειες και ασφαλή μεταφορά στους τραυματισμένους επιβάτες.

Παράλληλα, ενίσχυσαν τις δυνάμεις της Πολιτείας καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών για την ανεύρεση και περισυλλογή των θυμάτων από το πεδίο του δυστυχήματος. Ταυτόχρονα, οι εθελοντές και το προσωπικό του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι) παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων στο Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε η αναγνώριση των θυμάτων.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η τεράστια προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού και των εθελοντών Υγείας του Ε.Ε.Σ., καθώς κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διοργάνωση έκτακτων αιμοδοσιών στην κεντρική Πλατεία της Λάρισας (1-3/2/23), συγκεντρώνοντας, από τη συγκινητική τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, συνολικά 370 φιάλες αίματος, προς ενίσχυση των τραυματιών.

Τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στα Τέμπη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Οι εθελοντές Νεότητας Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δημιούργησαν με πολλή αγάπη βίντεο αφιερωμένο στις οικογένειες των θυμάτων, επιλέγοντας ένα τραγούδι γεμάτο νόημα και συναισθήματα, το “Άδεια μου αγκαλιά” του Διονύση Σαββόπουλου, το οποίο και απέδωσαν στη νοηματική προκειμένου να το μοιραστούν με άτομα που δεν μπορούν να ακούσουν αυτά τα λόγια.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button