Ελλάδα

Στον Εισαγγελέα οι δράστες για την πυρκαγιά στο Λαύριο

Ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται ο αξιωματούχος του Δήμου της Λαυρεωτικής για την πρόκληση της φωτιάς σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών στο Λαύριο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, ο ημεδαπός υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, ιδιοκτησίας Δήμου Λαυρεωτικής στην περιοχή Φοινικόδασος, μαζί με τον ημεδαπό βοηθό του, κάτοικο Λαυρίου.

Ακολουθήθηκε και για τους δύο η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον καθένα από τους ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου δεν είχε ενημέρωση, ούτε είχε δώσει άδεια για καύση (ούτε προφορική, ούτε γραπτή).

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 13:21 σε υπαίθριο χώρο (χορτολιβαδική έκταση) που βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button