Οικονομία

Στα 17,4 δισ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών

Οι ελληνικές ασφαλιστικές είναι κυρίαρχοι και μακροπρόθεσμοι επενδυτές με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ύψους 17,4 δισ. ευρώ, είναι εργοδότες με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα ενισχύουν με πάνω από 1 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα, σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Έτσι επισημαίνεται στη νέα έκδοση «Η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα με μια ματιά» που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδας της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών.

Σκοπός της έκδοσης είναι να αναδείξει, με συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία, την ευρύτερη συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με έμφαση στην προστιθέμενη αξία της, την απασχόληση και τα δημόσια έσοδα που δημιουργεί.

Όπως σημειώνεται, ο κλάδος σύμφωνα με την ευρωπαϊκή εμπειρία, έχει προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, καλύπτοντας το μεγάλο κενό προστασίας που υπάρχει στη χώρα μας και συμβάλλοντας ευεργετικά στη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας.

Υπενθυμίζεται από την ΕΑΕΕ ότι «η ασφάλιση αποτελεί θεμελιώδη μηχανισμό προστασίας από τις οικονομικές συνέπειες των κινδύνων που απειλούν καθημερινά άτομα και επιχειρήσεις.

Μέσα από πλήθος καινοτόμων καλύψεων και υπηρεσιών, οι ασφαλιστικές εταιρίες εγγυώνται την οικονομική ευμάρεια και τη συνοχή των μελών της κοινωνίας και, σε τελική ανάλυση, τη βιωσιμότητά της, σε κρίσιμους τομείς, όπως οι φυσικές καταστροφές, η υγεία και οι συντάξεις. Θα έλεγε κανείς ότι η ασφάλιση είναι απόλυτα συνυφασμένη με την έννοια της βιωσιμότητας και τους ESG παράγοντες.

Η ιδιωτική ασφάλιση παρέχει ένα δίχτυ ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία και από την άποψη αυτή, η ασφάλιση ισοδυναμεί με προοπτική για το μέλλον».

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button