Οικονομία

Σταθερός ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Σταθερός στο 3,2% παρέμεινε ο ρυθμός του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, με τα τρόφιμα να σημειώνουν μια νέα άνοδο κατά 5,8%, αν και με πιο βραδύ ρυθμό από τον Ιανουάριο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 7,1%.

Στις άλλες κατηγορίες προϊόντων πλην των τροφίμων, επιβράδυνση του πληθωρισμού καταγράφηκε στα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά με ρυθμό 1,8% από 2,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές στην ενέργεια μειώθηκαν κατά 2,8%, μια περιορισμένη πτώση σε σχέση με το 6,4% του Ιανουαρίου.

Από την άλλη, η κατηγορία των υπηρεσιών γνώρισαν μεγαλύτερες αυξήσεις, αν και με οριακή διαφορά σε σχέση με τον Ιανουάριο (3,5% από 3,3%).

Με οριακά πιο αργό ρυθμό «έτρεξε» και ο δείκτης του δομικού πληθωρισμού, καθώς κινήθηκε με ταχύτητα 3% έναντι 3,1% τον προηγούμενο μήνα.

Κατά το ίδιο διάστημα, οι τιμές στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό κατά 2,6% από 2,8% τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός είχαν την μεγαλύτερη συμβολή με 4%, έναντι 5,6% τον Ιανουάριο, ακολουθούμενες από τις υπηρεσίες (3,9%, έναντι 4% τον Ιανουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,6%, έναντι 2,0% τον Ιανουάριο) και ενέργεια (-3,7%, έναντι -6,1% τον Ιανουάριο).

 

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button