Ελλάδα

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ενώ την ίδια ώρα το επίμαχο νομοσχέδιο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί το ίδιο βράδυ. 

Στο πλευρό των Φοιτητικών Συλλόγων βρίσκονται μαθητές και μαθήτριες, διοικητικοί υπάλληλοι και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις εκφράζουν την εναντίωσή τους για την ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με τα ιδιωτικά και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν απόφοιτοι «δύο ταχυτήτων».

«Διαφορετική ΕΒΕ θα ισχύει για όσους εισέρχονται στο δημόσιο με όσους εισέρχονται στα μη κρατικά πανεπιστήμια», σύμφωνα με τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο καλεί και η ΠΟΣΔΕΠ, ζητώντας «ουσιαστική διαβούλευση για την μετρήσιμη ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, την αναγκαία στελέχωση, την απαραίτητη χρηματοδότηση, τη θεσμική θωράκιση των δημοκρατικών λειτουργιών και του αυτοδιοίκητου».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button