Ελλάδα

ΠΦΣ: Με υπευθυνότητα, στηρίζουμε την πρόσβαση των πολιτών ισότιμα στις θεραπείες τους

Με στόχο, να εγκαινιάσει έναν κύκλο πολύπλευρου και ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας που εμπλέκονται στην παραγωγή, εισαγωγή, διακίνηση και διάθεση του φαρμάκου, με τη συνδρομή σε αυτό το διάλογο της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και των εποπτικών αρχών, οι φαρμακοποιοί, πραγματοποίησαν μία σημαντική ημερίδα με κεντρικό θέμα «Φαρμακευτική Πολιτική: Μετατρέποντας τις Προκλήσεις σε Προοπτικές».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, προσθέτοντας, ότι «Με σκοπό τη χάραξη Εθνικής Φαρμακευτικής Στρατηγικής, σκοπεύουμε από κοινού να συνεχίσουμε αυτή την ελπιδοφόρα και πολύ επιτυχημένη προσπάθεια. Σε θεσμικό επίπεδο ο ΠΦΣ με αίσθημα ευθύνης, στηρίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στη φαρμακευτική τους αγωγή, με ίσες ευκαιρίες σε καινοτόμες θεραπείες για τον Έλληνα ασθενή».

Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις

Στο στρογγυλό τραπέζι της ενότητας «Πολιτική για το φάρμακο: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις» συμμετείχαν οι κ.κ Απόστολος Βαλτάς για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), Άρης Αγγελής Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Υπ. Υγείας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Θεανώ Καρποδίνη διοικήτρια Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Ολύμπιος Παπαδημητρίου πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Θεόδωρος Τρύφων πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και Βασίλης Μπιρλιράκης πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΟΣΦΕ).

Πρόληψη & υπηρεσίες δια χειρός φαρμακοποιού

Στη δεύτερη ενότητα που αφορούσε την «Πρόληψη και Υπηρεσίες από το φαρμακείο» στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν οι κ.κ Σεραφείμ Ζήκας Ά Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αχιλλέας Γραβάνης καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Κώστας Αθανασάκης επίκουρος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Αναστάσιος Σαμουηλίδης από την Ενώσεων Ασθενών Ελλάδας, Νικολέτα Φωτάκη καθηγήτρια Βιοφαρμακευτικής Πανεπιστημίου Βath, Γρηγόριος Καρέλος πρόεδρος συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ).

Τα δυο στρογγυλά τραπέζια συντόνιζαν οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι κ. Σμαράγδα Αγορογιάννη και κ. Νίκος Φιλιππίδης.

Στην ημερίδα που είχε ως στόχο την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που απασχολούν το φαρμακευτικό κλάδο, δόθηκε η ευκαιρία για αναλυτικές τοποθετήσεις και ενδελεχή ανταλλαγή απόψεων των ομιλητών με σκοπό τη σύνθεση των θέσεων και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, για την προσπάθεια που γίνεται για τη διαρκή αναβάθμιση στο χώρο της υγείας, με επίκεντρο τον ασθενή.

Στο πλαίσιο της ημερίδας επίσης, συζητήθηκαν θέματα όπως οι ελλείψεις φαρμάκων, η διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, η είσοδος καινοτόμων φαρμάκων και η διείσδυση γενοσήμων, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, η εφαρμογή αυτοματοποιημένων ελέγχων κλπ.

Επίσης την ημερίδα απασχόλησε ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσουν οι φαρμακοποιοί μέσα από το δίκτυο των ελληνικών φαρμακείων με την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών που θα επιλεγούν λόγω του προληπτικού τους χαρακτήρα για την υγεία των πολιτών σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button