Οικονομία

Προχωρά ο διαγωνισμός για τα Δικαστικά Μέγαρα Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης

Εν εξελίξει βρίσκεται ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου Κρήτης και της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Κατατέθηκαν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για τον διαγωνισμό που πραγματοποιεί, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οι προσφορές προήλθαν από πέντε κατασκευαστικούς οικονομικούς φορείς.

Στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μεικτής επιφάνειας 24.550 τμ, προβλέπεται να στεγασθεί το σύνολο των δικαστικών λειτουργιών της πόλης: Εφετείο, Εισαγγελία Εφετών, Εισαγγελία Πρωτοδικείου, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο και Πταισματοδικείο.

Η ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, συνολικής επιφάνειας 3.035 τμ, περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με εργονομικά κριτήρια, που αφορούν στα γραφεία του προσωπικού, τις αίθουσες των ακροατηρίων, την αρχειοθέτηση του δικαστικού υλικού, καθώς και στις Η/Μ εγκαταστάσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί σημαντικά έργα κατασκευής δημόσιων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, τη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης του προσωπικού και εν τέλει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button