Κόσμος

Ποιοι βασιλικοί γόνοι είναι αριστερόχειρες

Πολλοί μύθοι και θρύλοι έχουν διαδοθεί ανά τους αιώνες για τους αριστερόχειρες. Πλέον, εν έτει 2024, ο καιρός αυτός έχει παρέλθει και κορυφαίες προσωπικότητες, ηγέτες κομμάτων, επιχειρηματίες ακόμη και μέλη βασιλικών οικογενειών, έχει γίνει γνωστό πως γράφουν με το αριστερό χέρι: Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Μπάρακ Ομπάμα, Μπιλ Γκέιτς. 

Μία από τις πρώτες φορές που έγινε γνωστό ότι είναι αριστερόχειρας ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν τη πρώτη ημέρα φοίτησής του στο Κολλέγιο Ίτον.

Φωτογραφήθηκε μαζί με τους γονείς του βασιλιά Κάρολο και πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον μικρότερο αδελφό του πρίγκιπα Χάρι όταν υπέγραφε με το αριστερό το βιβλίο επισκεπτών. Στο παρελθόν είχε αστειευτεί λέγοντας ότι «οι αριστερόχειρες έχουν καλύτερο μυαλό» από τους δεξιόχειρες.

Δούκισσα Σόφι του Εδιμβούργου

Η σύζυγος του μικρότερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Εδουάρδου φωτογραφίζεται συχνά χρησιμοποιώντας το αριστερό της χέρι για να υπογράψει το όνομά της.

Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄

Είναι πολύ πιθανό ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να κληρονόμησε το γονίδιο του αριστερόχειρα από τον προπάππο του, Γεώργιο ΣΤ’. Αν και έμαθε να γράφει με το δεξί, συχνά έπαιζε τένις με το αριστερό. Επίσης ήταν και η σύζυγος του, βασίλισσα Ελισάβετ ενώ οι κόρες τους βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και πριγκίπισσα Μαργαρίτα δεν το κληρονόμησαν.

Βασίλισσα Βικτώρια

Ήταν μία από τις μακροβιότερες βασίλισσες αφού η βασιλεία της διήρκησε 63 χρόνια αλλά και η πιο διάσημη αριστερόχειρας στην βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Πρίγκιπας Τζορτζ

Και ο πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ είναι αριστερόχειρας. Ωστόσο σε ορισμένες φωτογραφίες φαίνεται το δεξί του χέρι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας

Είναι η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ και της βασίλισσας Λετίθια. Σε πρόσφατες φωτογραφίες φορώντας στρατιωτική του στολή, η διάδοχος του θρόνου εθεάθη να κρατά σημειώσεις με το αριστερό χέρι ενώ σε παλαιότερο βίντεο για τα 50ά γενέθλια του βασιλιά Φελίπε το 2018 η πριγκίπισσα των Αστουριών τρώει με τη βοήθεια του αριστερού της χεριού.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button