Οικονομία

Πιτσιλής: Τον Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το app της ΑΑΔΕ για ενημέρωση και εξόφληση οφειλών

Από τον Μάρτιο θα τεθεί σε χρήση η εφαρμογή (application) της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν και να παρακολουθούν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Μέσω του appliccation οι πολίτες θα μπορούν ακόμη να βλέπουν τα αιτήματα και τα ραντεβού που τυχόν έχουν υποβληθεί προς την Αρχή, επισήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής από την Βαρκελώνη, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο ελληνικό περίπτερο στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στον κόσμο. 

Σε πρώτη φάση, θα ενσωματωθούν υπηρεσίες πληρωμών και ασφαλούς ενημέρωσης για τις φορολογικές υποχρεώσεις του κάθε φορολογούμενου. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες, είπε ο κ. Πιτσιλής.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε επιγραμματικά στη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης της ΑΑΔΕ με μια σειρά υπηρεσιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι από φέτος για τα φυσικά προσώπου που έχουν εισοδήματα μόνον από μισθούς και συντάξεις θα πάμε ένα βήμα παραπάνω από την προσυμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.

Θα ειδοποιούνται οι φορολογούμενοι να μπουν με τους κωδικούς τους στο σύστημα και να δουν έτοιμη την φορολογική τους δήλωση με τη συνολική οφειλή και, σε περίπτωση που συμφωνούν, απλά να προχωρήσουν σε οριστικοποίηση. Σε περίπτωση που υπάρχουν δεδομένα που δεν υπάρχουν στη δήλωση τους, οι πολίτες πρέπει να τα δηλώνουν.

Ο κ. Πιτσιλής έκανε αναφορά και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην ΑΑΔΕ, επισημαίνοντας ότι ήδη γίνεται χρήση της σε κάποιους τομείς, όπως για τον εντοπισμό δεξαμενών κολύμβησης.

Υπάρχουν δυνατότητες αλλά και προκλήσεις στον τομέα αυτό, πρέπει να υπάρξει σωστή προεργασία, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πάντα καθοριστικός.

To άρθρο Πιτσιλής: Τον Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το app της ΑΑΔΕ για ενημέρωση και εξόφληση οφειλών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button