Κόσμος

ΟΗΕ: Πρέπει να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση στον Λίβανο

Η κλιμάκωση της βίας στον Λίβανο μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και του σιιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ «είναι επικίνδυνη και πρέπει να σταματήσει», δήλωσε σήμερα Τετάρτη (14/2) ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

«Η πρόσφατη κλιμάκωση είναι πράγματι επικίνδυνη και πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι κυανόκρανοι της αποστολής του ΟΗΕ στον Λίβανο είχαν σημειώσει μια μετατόπιση των ανταλλαγών πυρών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των ενόπλων οργανώσεων στον Λίβανο, καθώς στοχοθετούνταν και περιοχές μακριά από τη Μπλε Γραμμή που χωρίζει το Ισραήλ και τον Λίβανο.

Στη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η κατάσταση στον Λίβανο είναι «σοβαρή αλλά δεν είναι μη αναστρέψιμη». Ο Στεφάν Σεζουρνέ στο πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ και τον Λίβανο είχε παρουσιάσει «προτάσεις» για να αποφευχθεί μια ανοιχτή σύγκρουση.

«Η Γαλλία συμμετέχει στην επίλυση της σύγκρουσης και κυρίως για να αποφύγει την κλιμάκωση και έναν νέο πόλεμο στον Λίβανο», δήλωσε ο Στεφάν Σεζουρνέ κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Εθνοσυνέλευση σήμερα, όπου ισραηλινές επιδρομές προκάλεσαν ανθρώπινες απώλειες στον νότιο Λίβανο ενώ μια Ισραηλινή στρατιώτης σκοτώθηκε από ρουκέτα που ερρίφθη από τον Λίβανο.


Πηγη

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button